Placebo au anuntat duminica, 15 martie, numele viitorului album. Battle For The Sun va fi disponibil in magazine incepand cu 8 iunie 2009, informeaza One Event.

Primul extras pe single de pe cel de-al saselea album va fi piesa care da si titlul discului - Battle For The Sun. Single-ul va putea fi ascultat in premiera mondiala marti, 17 martie, in cadrul emisiunii lui Zane Lowe la BBC Radio 1, incepand cu ora 21:00 - ora Romaniei.

Battle For The Sun, cel de-al saselea album Placebo, va fi lansat in Europa pe 8 iunie si se anunta a fi un album mult mai accesibil publicului larg, cu o pregnanta tenta pozitiva. Materialul discografic a fost produs de un nume sonor al scenei de rock alternativ - David Bottrill. Bottrill si-a mai pus amprenta pe alte cateva productii de marca cum ar fi: Tool (Ænima, Salival si Lateralus), Silverchair (Diorama) sau dEUS (The Ideal Crush).

Placebo au lansat, pana in prezent, cinci albume de studio: Placebo (1996), Without You I'm Nothing (1998), Black Market Music (2000), Sleeping With Ghosts (2003) si Meds (2006).

Brian Molko si colegii sai se vor afla in Romania pentru a doua oara, dupa concertul sustinut pe 13 august 2006, la Arenele Romane din Capitala. Spectacolul de pe 21 iunie 2009, din cadrul Romexpo, va face parte din turneul de promovare al noului material Placebo.

Biletele pentru concertul Placebo se comercializeaza la preturile de 175 RON (Zona A - in fata scenei), respectiv 100 RON (Zona B). Biletele pot fi procurate online la MyTicket.ro, din reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Librariile Carturesti si din cluburile Control, Fabrica si Fire. Evenimentul este produs de One Event.

Placebo - The Bitter End

Placebo - This Picture