Supraexpunerea mediatica a disputei dintre prezentatoarea Mihaela Radulescu si omul de afaceri Elan Schwartzenberg arata cum si-au pregatit cei doi in presa terenul viitorului proces. Inainte sa ajunga in fata judecatorilor, au dus batalia argumentelor prin ziare si la televizor. Fiecare pare sa se fi folosit presa, desi neaga ca au facut-o, pentru a convinge ca el, nu celalalt, merita custodia minorului. In hora s-au prins si publicatiile quality. Intre timp, politistii au anuntat ca o cerceteaza pe Mihaela Radulescu pentru furt, un detaliu care ar putea cantari greu in fata instantei, sustin specialistii consultati de HotNews.ro.

In ultimele doua saptamani, cazul Mihaela Radulescu-Elan Schwartzenberg a luat o nefireasca amploare mediatica. In prima faza, disputa putea fi privita ca o banala rafuiala publica intre o vedeta tv si un milionar prin intermediul presei tabloide. Subiectul a ajuns insa cap de afis ziarele quality care au oferit spatii editoriale largi:

A fost circ mediatic, declansat si intretitut de ambele parti, amplificat cu largul concurs al presei. Personajele melodramei si-au pregatit fiecare terenul viitorului proces. S-au si folosit de presa iar presa, la randul ei, a supralicitat. Cei doi si-au transmis acuze care, citite cu atentie, contin elemente juridice ce pot fi utilizate ca probe sau acuzatii in cadrul procesului pentru custodia copilului.

Doua saptamani de acuze reciproce, Elan Schwartzenberg a demarat oficial luni, 16 februarie, procesul prin care solicita custodia copilului pe care il are cu Mihaela Radulescu, pe larg click aici

Capetele de acuzare lansate in presa se vor putea transforma in tot atatea argumente prin care Mihaela Radulescu si Elan Schwartzenberg vor incerca sa obtina in instanta custodia copilului.

Mihaela Radulescu l-a acuzat pe Elan Schwartzenberg de infidelitate, ca participa la orgii sexuale, il acuza de trafic de influenta, ca este alcoolic, ca a incercat sa mituiasca politisti, ca si-a trecut averea pe numele rudelor, ca o ameninta.

Nici fostul sot al Mihaelei nu a ramas dator. Tot prin intermediul presei, omul de afaceri a lansat un set de acuze la adresa fostei sotii, despre care a spus ca a comis adulter, ca participa la orgii sexuale, ca l-ar fi santajat, ca e dezinteresata de cresterea copilului, ca l-a expus pe minor si i-a prezentat imaginea in public. Atat Mihaela Radulescu cat si Elan Schwartzenberg au incercat sa creioneze unul celuilalt un portret de parinte nepotrivit pentru a creste un copil minor.

Analiza tehnica a procesului de custodie

Alexandru Catalin Pusa, avocat coordonator al casei de Avocatura Alexandru, Andreas si Asociatii a comentat pentru HotNews.ro detaliile juridice ale viitorului proces de custodie dintre Mihaela Radulescu si Elan Schwartzenberg.

“De regula, in cazurile de custodie, copilul este incredintat mamei. In general se face o ancheta sociala dar aici nu e cazul, ambii parinti au destui bani in conturi. Nu se pune problema ca unul sau altul sa nu aiba bani ca sa ingrijeasca copilul. In cazul in care copilul are peste 10 ani este si el audiat si poate spune petru care dintre parinti opteaza”, a declarat Alexandru Pusa.

Un element cheie al procesului este reprezentat si de drepturile banesti. “In cazul unui proces de custodie, miza este reprezentata de faptul ca minorul va beneficia de 25% din veniturile obtinute de tata. Pentru ca minorul nu poate sa administreze aceste venituri, ele sunt incasate de parintele care obtine custodia”, a mai explicat avocatul. Altfel spus, daca Mihaela Radulescu obtine custodia copilului, beneficiaza si de 25% din veniturile declarate de Elan Schwartzenberg.

Cat despre acuzatiile lansate prin presa de o tabara si de cealalta, avocatul spune ca argumentele conteaza in cadrul procesului daca ele pot fi sustinute. “Un barbat care este dovedit ca bautor inrait este considerat nepotrivit pentru a primi custodia. La fel cum si o femeie care este dovedita ca ar avea moravuri usoare este din nou considerata de instanta nepotrivita pentru a creste copilul”, a mai declarat avocatul.

Un alt element important care va conta in procesul de custodie, sustine avocatul, este si faptul ca Mihaela Radulescu este in atentia politiei. “Sigur ca o instanta nu va incredinta custodia unui copil unui viitor inculpat sau posibil inculpat. In acest caz insa furtul nu prea sta in picioare. Instanta trebuie sa decida care dintre cei doi e mai potrivit”, a mai comentat avocatul Alexandru Catalin Pusa.

Potrivit unor surse judiciare citate de cotidianul Gandul, ancheta in cazul presupusului furt poate dura 30 de zile. In acest termen, adica pe 24 martie se va judeca si procesul pentru custodia copilului, astfel judecatorii ar putea tine cont si de acest element.

Schwartzenberg: Nu vreau sa influentez justitia

Contactat telefonic, Elan Schwartzenberg a declarat pentru Hotnews.ro ca a incercat sa-si rezolve diferendul cu Mihaela Radulescu pe cale amiabila dar nu s-a putut si ca in acest moment custodia ar trebui sa ii revina pentru ca este mai echilibrat decat vedeta tv. “Am incercat sa rezolv asta pe cale amibila dar nu s-a putut. Ca si orice om am apelat la justitie. Nu vreau sa comentez mai mult. Las justitia sa isi faca treaba. Eu nu vreau sa influentez justitia”, a declarat Elan. El a mai mentionat ca detaliile economice legate de fiul sau au fost stabilite in cadrul divortului. “Cred ca sunt cel mai potrivit pentru custodie pentru ca ea trece printr-o perioada emotionala mai nefasta. Momentan sunt mai echilibrat decat ea”, a declarat Elan.

Mihaela Radulescu nu a dorit sa comenteze pe marginea subiectului declarand: “Nu doresc sa comentez nimic. Elan a facut tot circul acesta mediatic, sunati-l pe el. Eu si puiul meu vrem liniste. Avem incredere in iubirea de nezdruncinat dintre un copil si mama si in justitia romana”.

Fostii soti au oferit in ultima perioada presei declaratii in care se acuza reciproc. Iata o scurta selectie din presa tabloida (CanCan, Libertatea) si presa quality (HotNews.ro, Evenimentul Zilei, Gandul, Cotidianul)

Mihaela Radulescu

  • Sunt inca o femeie inselata de un milionar care a uitat de unde a plecat si ce familie frumoasa are, nimic nou sub soarele dambovitean. Am inca eleganta de a nu rosti numele femeilor care au trecut prin sufrageria mea in calitate de doamne si s-au oprit in dormitoare de hotel cu sotul in calitate de curve, le mai las putin sa se perpeleasca, imi place sa ma distrez putin cu mintea lor, mai ales cand poza lor sociala e una asa “imaculata”.
  • Am fugit de un sot care ma insela si care incepuse sa traiasca cum traiesc mai toti milionarii cu bani facuti peste noapte - smechereste, in orgii sexuale si financiare.
  • Cate dintre voi, mamelor, ati auzit fraza asta, ca un pumnal in inima - 'O sa-ti iau copilul numai asa, de-al naibii, ca sa-ti bagi mintile in cap ?!'.... Sau - 'O sa-ti pun droguri in poseta ca sa te aresteze politia !?'. Sau: 'Daca vreau, te desfiintez oricand, demonstrez ca esti ce vreau eu'... 
  • Il veti regasi, bine ascuns, deci trebuie sa cautati bine, in toate campaniile electorale, cand de-o parte, cand de cealalta, il veti regasi in off-shore-uri indepartate. In terenuri dintre cele mai disputate si chiar drept pusculita pentru banii unor grei politicieni din tara asta fara stapan. 
  • Am toate drepturile legale de a obtine jumatate din tot ce detine, numai ca, nici o surpriza, milionarul azi e sarac, exact ca politicienii. Nu mai detine aproape nimic, nu pentru ca ar fi dat faliment, ci pentru ca a avut perversitatea de a trece mai tot pe numele angajatilor, fratelui, prietenilor buni... 
  • Ma astept sa-i faca rau chiar si copilului nostru, tocmai pentru a-si demonstra nemernicia si pentru a obtine custodia copilului. 
  • Cate legi vor fi incalcate, cati martori mincinosi vor veni la tribunal sa-si vanda caracterul pe banii oferiti de milionar? 
  • Am locuit mereu cu copilul meu, pana cand fostul meu sot, Elan Schwartzenberg, intr-o criza alcoolica la care au fost martori membri ai familiei mele cat si alte persoane, ne-a dat afara din locuinta de la Izvorani, noaptea.

Elan Schwartzenberg

  • Mihaela Radulescu face un exercitiu mediatic fenomenal: se victimizeaza! Este cea inselata, aruncata afara de un milionar. Nu mai este cea care a admis cu gura ei ca a comis un adulter si care a facut un exhibitionism sexual in ultimele sase luni.
  • Despre orgii sexuale am inteles ca in ultimele sase luni sunt preferinta vietii ei pentru ca ea invita o a treia persoana in dormitorul lor. Am citit declaratiile ei socat, de altfel. 
  • Am cumparat trei case, inainte de a fi casatorit, pentru Mihaela Radulescu: una pentru parintii ei, sa poata fi adusi de la Piatra Neamt, alta pentru fratele si cumnata ei si a treia pentru Mihaela Radulescu. Le-am luat in perioada in care Mihaela castiga 1.000 de dolari pe luna, deci este exclus s-o fi facut din banii ei. Am dorit sa aiba toata independenta cu mult inainte de a ne casatori. Bani, a cheltuit 150.000 de euro in ultimele sase luni pentru posete, genti si haine, dintre care 2.000-3.000 pentru copil. Oare eu sunt dator sa sponsorizez deplasari la Amsterdam, la Paris? 
  • Mihaela are o vila proprietate personala la 200 de metri de Sofitel, pe care am pus-o pe numele bunicii ei, cand avea proces cu voi, cu Antena 1. I-am facut-o eu, i-am cumparat-o eu. Are cheie de acolo.
  • Copilul nu-i o jucarie folosita in scop mediatic sau tarat in hotel, la 10 seara. Copilul meu nu merita asa ceva. 
  • Daca aduce copilul la Snagov, nu am nicio problema! Daca baiatul meu va fi dus in afara mediului in care a crescut si a fost obisnuit, voi fi nevoit sa studiez, sa analizez ce poate sa faca un tata al carui copil este in hotel.
  • In seara zilei de 8 martie, Mihaela a venit nervoasa acasa. A devenit irascibila si a trantit pe jos florile primite de la fiul ei. In miezul noptii si-a luat lucrurile si a plecat. Ayan nu era acasa, era la bunica materna, in Bucuresti. Dupa o cearta, m-a pus sa-i cumpar o casa, caci altfel nu o sa-mi mai vad copilul.
  • Mihaela Radulescu este dezinteresata in cresterea copilului, l-a expus si i-a prezentat imaginea in public.
  • Vina mea este ca nu am putut dupa aventura ei sa o iau inapoi acasa. Si-a dorit foarte mult. Pot demonstra acest lucru. Mihaela a vrut sa se intoarca la mine de la Dani din luna octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie. A venit la ski, mi-a dat mesaje pe care le am, mi-a abordat prietenii pe care nu-i nominalizez acum, dar pot demonstra ca si-a dorit din suflet sa vina inapoi la sotul ei. Dar sotul ei nu a mai putut s-o primeasca inapoi...