Madonna intentioneaza sa adopte un al doilea copil din Malawi, in ciuda controverselor aparute in legatura cu primul sau copil infiat de aici, relateaza bbc.co.uk. Starul pop a completat deja actele necesare pentru adoptia unei fetite. Organizatia caritabila "Salvati copiii" ii sugereaza sa revina asupra deciziei. Bunica se opune adoptiei, chiar daca fetita creste intr-un orfelinat.

Cantareata a fost acuzata ca ajuta la crearea unei industrii a orfanilor, prin incercarea de a adopta un al doilea copil din Malawi, o fetita pe nume Mercy James. Organizatia Salvati Copii afirma ca actiunea Madonnei alimenteaza un sistem care duce la rapirea copiilor din casele lor sau abandonarea lor de catre parinti.

"A lua un copil sarac, orfan de unul sau de ambii parinti, din mijlocul unei comunitati, si a-l duce in Kensington, Londra, nu este o solutie", a aratat oficialul "Salvati copiii" Dominic Nutt. "Este vital ca un copil sa fie crescut in mediul din care provine, in mijlocul familiei. In cazul in care acest lucru nu este posibil, exista totusi rudele apropiate care ar putea sa creasca acesti copii."

Bunica fetitei, Lucy Chekechiwa, in varsta de 61 de ani, o ataca pe cantareata, acuzand-o ca fura copii: "De ce nu alege alti copii? Este un adevarat furt. O voi actiona in instanta, nu iert asa ceva." Mercy James creste intr-un orfelinat, insa bunica sustine ca isi va lua inapoi nepoata cand aceasta va implini sase ani, informeaza Daily Express.

Mama fetitei a decedat la scurt timp dupa nastere, la varsta de numai 18 ani.

Avocatul cantaretei a anuntat ca aceasta va merge sambata in Malawi pentru a inainta actele si pentru a petrece putin timp cu Mercy James. Recent, Madonna a declarat ca prietenii ei de aici i-au spus ca David ar avea nevoie de un frate sau de o sora si, de aceea, ar adopta al doilea copil, insa numai daca va avea sprijinul acestei tari.

Prima adoptie a unui copil din Malawi de catre Madonna, in urma cu trei ani, a provocat controverse, deoarece legislatia din aceasta tara interzice nerezidentilor sa adopte copii din Malawi.

Madonna are trei copii: Lourdes, 13 ani, Rocco, 8 ani, si David, baiatul adoptat din Malawi, in varsta de 4 ani.