Carla Bruni-Sarkozy, sotia presedintelui francez Nicolas Sarkozy, va veni in Romania in calitate de oaspete special al Festivalului de moda Pasarela, care va avea loc pe 28 si 29 mai la Bucuresti, informeaza revista online Modica.info, citata de Mediafax.

Potrivit publicatiei online, fostul top model international va fi oaspete special al Festivalului de moda Pasarela, care va avea loc intre 28 si 29 mai la Bucuresti, are ca scop promovarea creatiilor designerilor romani in Capitala si la Paris si urmareste sa familiarizeze publicul autohton cu industria modei franceza.

Festivalul Pasarela este organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti, in colaborare cu Institutul Francez de Moda din Paris. Prima editie a evenimentului a avut loc anul trecut, in mai, insa punctul de atractie a fost concursul Espoir Mode, destinat designerilor romani, care a fost castigat de Carmen Secareanu. Concursul va avea loc si anul acesta, iar castigatorul isi va putea prezenta creatiile la noul sediu al Institutului Francez al Modei, in cadrul Saptamanii Modei de la Paris, din martie 2010.

Carla Bruni a raspuns pozitiv invitatiei din partea organizatorilor festivalului, un anunt oficial in acest sens urmand sa fie facut in decurs de cateva zile.

La editia din acest an a festivalului va fi prezentata o colectie cu tinute de epoca semnata de Yves Saint Laurent. Este pentru prima data cand o colectie de acest gen este prezentata intr-o tara din Europa de Est.