Ce-a de-a doua semifinala a concursului de muzica Eurovision s-a incheiat. Din cele 19 tari care au concurat, 10 s-au calificat mai departe si vor canta in marea finala de sambata. Acestea sunt: Azerbaidjan, Croatia, Ucraina, Lituania, Albania, Moldova, Danemarca, Estonia, Norvegia si Grecia. Republica Moldova a fost reprezentata de catre Nelly Ciobanu cu piesa "Hora din Moldova".

Acestor tari li se vor alatura cele cinci finaliste din oficiu (Rusia, Franta, Spania, Germania si Anglia) si celelalte 10 tari calificate in prima semifinala (Turcia, Suedia, Israel, Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnia si Hertegovina, Armenia, Islanda si Romania).

Casele de pariuri coteaza Norvegia cu cele mai mari sanse de a castiga editia din acest an a Eurovisionului. In acest moment, melodia Elenei Gheorghe se afla pe locul 25 in preferintele utilizatorilor de internet, conform unui clasament intocmit de Google. Folosind baza de date de care dispune motorul de cautare, in urma numarului de solicitari al pieselor aflate in concurs, se determina popularitatea fiecarui participant si se calculeaza ce scoruri s-ar obtine daca votarea ar avea loc la momentul determinarii clasamentului. Norvegia este favorita internautilor.

Marea finala, transmisa in direct in toata Europa, se va desfasura pe 16 mai. Finala Eurovision va fi transmis in direct de TVR 1 si TVR International. In afara Europei, concursul este difuzat si in Australia, Asia, Africa de Sud si America.