Cititorii HotNews.ro au semnalat o serie de asemenari intre melodia castigatoare a concursului Eurovision 2009 -"Fairytale" a norvegianului Alexander Rybak - si "Opera 2" a a celebrului contra-tenor rus, Vitas.

"E clar ca Vitas a fost sursa de inspiratie. Si background-ul fetelor lui Ryback imita la perfectie bucati din Opera no 2 a lui Vitas. Doar ritmul e ceva mai alert, dar in esenta asta nu schimba 'originalitatea' plagiata", scrie un cititor pe forumul HotNews.ro.

Parerea acestora este sustinuta si de fondatorii fanclublui Vitas din Romania. "Dupa prestatia Norvegiei pe scena Eurovision, tot mai multi fani romani au observat asemanarile dintre cunoscuta melodie „Opera 2” compusa si interpretata de artistul rus Vitas si melodia „Fairytale" a lui Alexander Rybak. Multi sustin ca marea diferenta este aceea ca prima are versurile in rusa, in timp ce varianta ascultata la Eurovision este in engleza, dar si ca melodia lui Alexander Rybak urmeaza aceeasi linie melodica si la refren se aseamana izbitor de mult cu melodia lui Vitas", a declarat Catrin Svetlana Milea, membru fondator al fanclubului, pentru HotNews.ro.

La randul sau, Camelia Ruxandroaia, fana a artistului rus, sustine ca "se poate ca norvegienii sa fi mizat pe asemanarea cu o piesa a tarii gazda, in speranta ca la nivel subliminal publicul rus sa fie "tentat" sa il voteze."

"Va dati seama cata lume place acest gen de muzica, precum cea a lui Vitas, fara sa isi dea seama?", puncteaza aceasta.

Alexander Rybak - Fairytale

Vitas - Opera 2