50 de fete din 43 de tari vor participa sambata, 27 iunie, la finala concursului “Miss Italia nel Mondo”, eveniment aflat la a XIX-a editie si care va fi transmis in direct pe postul Rai Uno si pe Rai International, incepand cu ora 20:30. Printre cele 50 de fete care au ajuns deja la Jesolo, langa Venetia, pentru a se pregati de finala, sunt si doua romance, precum si o reprezentanta din Republica Moldova: Simona Lungu (Miss Italia nel Mondo- Romania), Diana Vasiloiu - Miss Balcani, si Miss Moldova - Diana Curmei.

Iata ce ne-a declarat Diana Vasiloiu, 20 de ani, Miss Italia nel Mondo-Balcani, abia ajunsa la Jesolo: “Ma pregatesc pentru acest concurs de la varsta de 15 ani, de cand am asistat la finala din 2005. Lavinia Nastase, una din organizatoarele concursului din Romania, m-a luat cu ea la Salsomaggiore si aici l-am cunoscut si pe Maradona, care era Presedintele juriului la acea editie. Deci, dorinta mea cea mai mare este sa fac o impresie buna, si, de ce nu, sa castig. Va marturisesc ca, pentru finala de la Jesolo, am slabit 9 kg!”. Diana are 1,78 m inaltime si 58 kg.

Dupa ce a lucrat o perioada la Milano ca manechin, noua Miss Balcani a fost recent si in Sicilia, unde a avut ocazia sa afle mai mult despre problemele romanilor din Peninsula: “Stiu ca multi romani din Italia intampina probleme in viata de zi cu zi. De aceea, daca voi avea posibilitatea sa le vorbesc italienilor, fie pe scena, fie la alte evenimente, voi aduce in discutie si aceste aspecte. Avand in vedere si originile mele italiene- mai precis din Toscana, poate voi fi mai credibila!”.

Diana provine dintr-o familie modesta, dar este convinsa ca, prin ceea ce a facut, pana acum si-a castigat multi prieteni si fani, devenind “mandria Argesului si Muscelului”- dupa cum ea insasi afirma . Spera ca la finala de pe 27 iunie va fi sustinuta de multi romani din Peninsula, prin televot “Sper ca, prin intermediul concursului, cat mai multi romani sa ma cunoasca si sa trimita un sms cu numarul meu!”

Cele 50 de concurente vor fi prezentate publicului in avanpremiera vineri, 26 iunie la 20:30, pe Rai Uno, in cadrul unui show de 30 minute prezentat de Miss Italia 2005, Edelfa Chiara Masciotta.

Finala se va desfasura sambata, la aceeasi ora si va fi prezentata de Caterina Balivo si actorul Biaggio Izzo. Presedintele juriului va fi printul Emanuele Filiberto di Savoia. Selectia candidatelor se va desfasura in cinci faze. In prima faza, vor fi eliminate jumatate din concurente, iar din cele 25 ramase, vor fi alese apoi doar sase fete. In penultima faza, vor ramane doar doua finaliste, a treia fiind votata de publicul de acasa, prin televot.

Pana la editia din 2009, Romania nu s-a clasat niciodata pe podium, desi anul trecut ambele romance s-au clasificat printre primele sase. In 2008 sceptrul de Miss Italia nel Mondo a fost castigat de Miss Paraguay, Fiorella Migliore.