Dupa ce a realizat in ulei ars o pictura care il infatisa pe Barack Obama, David Macaluso si-a gasit o noua "victima". Artistul american l-a pictat pe campionul de Formula 1 in uleiul Mobil 1 ars in sezonul 2008, pentru a da lucrarii valoare documentara si pentru a transforma un produs reciclat in arta.

Pictura infatiseaza portretul pilotului de Formula 1, artistul incercand sa surprinda caracterul de invingator al lui Hamilton. Macaluso l-a pictat pe Lewis Hamilton cu uleiul care l-a ajutat pe acesta sa obtina victoria in sezonul trecut de Formula 1, folosind chiar uleiul de motor Mobil 1 luat din motorul McLaren Mercedes MP4-23 al pilotului, informeaza un comunicat de presa.

Potrivit artistului care l-a pictat in ulei de motor si pe presedintele Obama, uleiul Mobil 1 ars in circuitele castigate de Hamilton a dat picturii valoare documentara si a transformat un produs reciclat in arta. Macaluso sustine ca procesul de creatie a fost unul usor din punct de vedere tehnic datorita proprietatilor excelente ale lubrifiantului, uleiul pastrandu-si supletea si rafinamentul chiar si dupa rulajul de foc de pe circuitele Formula 1.

50 de tablouri ale artistului (editie limitata) vor fi expuse in premiera la evenimentul ExxonMobil VIP, ce va urma Grand Prix-ului de la Silverstone din acest an.

Vezi aici site-ul lui David Macaluso.