La un an de la lansare, artista de origine galeza Aimee Anne Duffy, cunoscuta sub numele de scena Duffy, se bucura de aprecierea criticilor muzicali si a fanilor din intreaga lume. A inceput sa cante la doar sase ani si a avut prima aparitie pe scena la varsta de 16 ani. "Am aparut la aniversarea cuiva si ne-au pus sa ne imbracam in... "iepurasi". A fost jenant. Eram in nordul Tarii Galilor, in fata a 250 de oameni",spune Duffy.

Care a fost primul disc pe care l-ai cumparat?

A fost un single al celor de la Ultimate Kaos. M-am indragostit de ei. Mi-au trezit "hormonii feminini". Aveam in jur de 10 ani. A fost ceva superficial - din motive estetice, mai degraba decat din ratiuni muzicale. Primul album propriu-zis pe care l-am cumparat a fost What's Going On, al lui Marvin Gaye. Aveam 18 ani. M-a uluit.

Care a fost prima ta aparitie pe scena?

Am fost intr-o formatie de coveruri la varsta de 16 ani. Am aparut la aniversarea cuiva si ne-au pus sa ne imbracam in... "iepurasi". A fost jenant. Eram in nordul Tarii Galilor, in fata a 250 de oameni.

Care a fost primul cantec pe care l-ai scris?

Primul pe care l-am scris dintr-o experienta ciudata a fost despre o fata din zona unde locuiam, care fusese omorata. Aveam 13 ani si am scris un cantec despre mama ei, doamna Brown. A fost o intamplare ingrozitoare. Niciodata nu le-am cantat parintilor muzica mea, nu eram genul de copil care sa se ridice si sa zica: "Asculta asta!". Nu am cantat-o nimanui.

Despre ce este vorba in single-ul Stepping Stone?

Despre iubire neimpartasita, din pacate. El inca nu stie ca l-am placut, asa ca am scris un cantec despre asta.

Esti ghinionista in dragoste?

Am aruncat zarul de cate ori si, din punct de vedere statistic, nu a iesit bine.

Care sunt piesele care te agaseaza?

Cele de genul Crazy Frog sau Bob the Builder. Ciudateniile alea de piese ma scot din sarite. Stiu ca sunt pentru copii si ca ar trebui sa fiu mai "iertatoare", dar nu pot tolera toate cantecele alea superficiale date la radio.

Care este cea mai aiurita poveste pe care ai auzit-o despre tine?

Am auzit ca Tom Jones si Shakin’ Stevens imi sunt, amandoi, tati. Si se pare ca am fost crescuta intr-o coliba si nu am ascultat muzica pana la varsta de 18 ani.

Care sunt avantajele sa fii din Tara Galilor?

Mielul galez si iarba verde de acasa. Toata lumea se simte bine. Cu totii vorbim galeza acasa. Daca sunt prin oras in Londra, pot vorbi cu sora mea in galeza si astfel putem avea limba noastra secreta.