Intr-un interviu acordat in direct la Radio Guerrilla, Suzanne Vega a declarat ca fiica ei, Ruby, are si sange romanesc. Artista va canta la Sala Palatului, pe data de 16 iulie, de la ora 20:00. "Este prima oara cand vin in Romania. Intotdeauna am vrut sa vin, pentru ca fiica mea are si putin sange romanesc. Tatal ei are niste sange romanesc, atat din partea mamei, cat si a tatalui", a spus Suzanne despre fostul ei sot, Mitchell Froom.

Fiind recunoscuta ca una dintre cele mai importante compozitoare din generatia sa, Suzanne Vega a fost printre protagonistii revitalizarii muzicii folk la inceputul anilor ’80, cand, acompaniata doar de chitara proprie, a cantat ceea ce a fost categorisit ca folk contemporan sau neo-folk.

Suzanne Vega a fost numita “mama mp3-ului”, dupa ce programatorul german Karlheinz Brandenburg, preocupat sa dezvolte tehnologia ce avea sa fie cunoscuta ca mp3, a descoperit ca vocea lui Suzanne era modelul perfect pentru testarea puritatii compresiei audio.

Cantecele lui Suzanne se concentreaza pe viata urbana, oamenii obisnuitii si pe subiectele din lumea reala, imediata. De altfel, artista este apreciata pentru calitatile de povestitor de exceptie, care “a observat lumea cu un ochi poetic”.

Luka si Tom's Diner sunt doua dintre cele mai cunoscute cantece ale artistei si se regasesc pe al doilea album, Solitude Standing. Luka, piesa care s-a bucurat de un succes international, a fost scrisa din perspectiva unui baietel abuzat.

In 2007, artista a lansat albumul Beauty & Crime, in memoria fratelui sau, dar si a victimelor de la 11 septembrie. Albumul a fost rasplatit cu un premiu Grammy.

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului costa intre 75 si 250 lei, in functie de pozitia in sala, si se pot gasi la magazinele Diverta, Muzica si Germanos, sau online, pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro. Organizatorul evenimentului este Fundatia Phoenix.

Interviu Suzanne Vega la Radio Guerilla