Stopul cardiac care i-a provocat moartea lui Michael Jackson ar fi fost cauzat de o injectie cu Demerol, analgezic asemanator morfinei de care cantaretul era dependent de mai multi ani, scrie SkyNews. Intre timp, politia din Los Angeles il cauta pe medicul vedetei, care nu este de gasit, informeaza CNN. Avocatul familiei Jackson, Brian Oxman, sustine ca moartea a fost provocata de o supradoza de analgezice iar Uri Geller, unul dintre apropiatii cantaretului, crede ca stresul a cauzat moartea acestuia, arata The Telegraph.

Un purtator de cuvant al Institutului medico-legal din Los Angeles nu a dorit sa ofere nicio explicatie privind cauzele decesului, precizand insa ca autopsia va fi efectuata in cursul zilei de vineri, iar rezultatele vor fi cunoscute in cateva saptamani.

O parte a anturajului artistului evoca insa consumul masiv de medicamente al starului american

Michael Jackson urma un tratament medical, in incercarea de a ajunge la o forma fizica suficient de buna pentru a-i permite sa sustina seria de cincizeci de concerte programate in aceasta vara, a declarat un avocat al familiei, Brian Oxman, care a afirmat, pentru CNN, ca decesul sau nu era neasteptat, "avand in vedere cate medicamente lua".

Tarak Ben Ammar, prieten si ex-manager al lui Michael Jackson, i-a calificat vineri drept "criminali" pe medicii "sarlatani" care au profitat de faptul ca regele muzicii pop era "ipohondru" si "l-au indopat cu medicamente", relateaza AFP, citand o declaratie pentru radioul francez Europe 1.

Decesul superstarului american, in varsta de 50 de ani, a fost pronuntat joi seara, dupa ce si-a pierdut cunostinta si a intrat in coma profunda, in resedinta sa din California.