"Doamnelor si domnilor, aici facem dreapta pentru a va arata casa in care a murit Michael Jackson": 'Tragical History Tour', care prezinta locurile unde stelele Hollywood-ului si-au dat ultima suflare, va include si o oprire la domiciliul in care a incetat din viata regele muzicii pop, relateaza AFP.

Pentru doar 50 de dolari, "Tragical History Tour" prezinta, intr-un tur de patru ore efectuat cu un microbuz, "locurile negre" ale istoriei Hollywood-ului.

Pentru moment, ghidul evita ultima locuinta a lui Michael, asediata de ziaristi, de politie si de fanii starului.

Ei se opresc insa in fata altei case: "In aceasta vila, locuita, de-a lungul vremii, de Prince, Elton John si Michael Jackson, au fost asasinati, chiar de copiii lor, sotii Menendez, in 1989. Pentru bani, totul pentru bani!", comenteaza cu aplomb ghidul si soferul Richard Sebastian, care ruleaza cu viteza redusa pe strazile din Beverley Hills.

Vilele se succed printre palmieri si peluze tunse proaspat, iar masinile de lux sunt parcate pe aleile cochete.

Eric si Lyle, fii lui Kitty si Jose Menendez, un producator de muzica, au fost condamnati la inchisoare pe viata.

Richard Sebastian da drumul la o inregistrare a apelului facut in 1989 la numarul 911, in exclamatiile celor 11 pasageri din microbuz. "Va vom prezenta si apelul efectuat la 911 pentru Michael Jackson, de indata ce vom avea autorizatia", precizeaza el.

Televiziunile americane au difuzat obsesiv inregistrarea apelului la 911 efectuat din casa pe care Michael Jackson a inchiriat-o in Los Angeles, unde se aude un barbat care spune ca un om - fara a pomeni numele starului - "nu mai respira".

"Doamnelor si domnilor, in dreapta vedeti vila pe care a cazut avionul pilotat de Howard Hugues, care a supravietuit miraculos, iar dincolo de geamurile acestui salon a fos ucis in 1947 Bugsy Siegel, in timp ce isi citea ziarul", continua ghidul. Bugsy Siegel - celebrul mafiot american care a contibuit enorm la dezvoltarea orasului Las Vegas in desertul Nevada.

Pe langa hotelul unde Janis Joplin a murit de supradoza in 1970, ghidul trece prin fata studiourilor Paramount, dupa care urca pe dealul pe care scrie "Hollywood": "In 1932, actrita Lilian Millicent Entwistle s-a sinucis aruncandu-se de pe litera H", comenteaza ghidul.

O pasagera, Janet Meeks, este blazata: "Era mai nostim acum 20 de ani, pentru ca faceam aceasta excursie intr-un dric".