Peste 500.000 de fani ai lui Michael Jackson s-au inscris in cursa pentru cele 17.500 de locuri gratuite oferite in cadrul ceremoniei omagiale de la Staples Center, ce va avea loc marti. Alegerea participantilor va fi facuta aleator din randul celor inregistrati pe site-ul StapleCenter.com, relateaza bbc.co.uk.

Politia din Los Angeles estimeaza ca circa 700.000 de persoane vor incerca sa patrunda in apropierea arenei Staples, insa zona va fi restrictionata.

Sambata, pana la ora 0:00 GMT, 524.330 de persoane s-au inregistrat pe formularele speciale, a declarat purtatorul de cuvant al familiei Jackson, Ken Sunshine.

Pentru accesul la serviciul omagial din Staples Center vor fi eliberate 11.000 de bilete gratuite. Alte 6.500 de bilete vor fi valabile pentru locatia alaturata, Nokia Theatre, unde va avea loc o ceremonie similara. In total, 17.500 de fani vor avea posibilitatea sa participe, gratuit.

Initial, StapleCenter anunta ca numai rezidentii SUA se pot inscrie, insa Randy Phillips, oficial AEG Live (proprietarul Staples Center si Nokia Theatre) a declarat pentru BBC ca lista este deschisa si non-rezidentilor.

Autoritatile fac apel la restul fanilor sa urmareasca ceremoniile de acasa, exprimand temerea ca miile de oameni care nu vor obtine bilete ar putea sufoca zona.

Serviciul omagial nu va fi transmis pe ecrane gigantice in afara celor doua locatii, insa Imagini de aici vor putea fi transmise de catre televiziuni.

Debbie Rowe, indecisa in privinta unui proces de custodie

Avocatul fostei sotii a lui Michael - Debbie Rowe - a declarat sambata ca aceasta nu s-a decis deocamdata daca va lupta pentru custodia celor doi copii, Prince Michael (12 ani) si Paris Michael Katherine (11 ani).

In testamentul sau, starul a stipulat ca doreste ca mama sa Katherine, in varsta de 79 de ani, sa detina custodia tuturor celor trei copii ai sai. In prezent, Katherine Jackson detine custodia lor temporara. O noua audiere va avea loc pe 13 iulie.

Misterul mortii lui Michael

Pana la aceasta ora, cauza mortii starului nu a fost elucidata. Rezultatele oficiale ale autopsiei vor fi date publicitatii in cateva saptamani. Familia Jackson a solicitat o a doua autopsie. Medicii legisti care se ocupa de caz au aratat ca testele toxicologice sunt cele care prelungesc asteptarea.