Pentru orasul Los Angeles, grav afectat de criza financiara, funeraliile lui Michael Jackson pot fi considerate "un pachet de stimuli financiari", comenteaza sambata The Times. Se estimeaza ca peste un milion de persoane vor veni marti la Los Angeles, in dorinta de a oferi un ultim omagiu starului, decedat la numai 50 de ani.

In aceasta perioada, autobuzele care fac turul punctelor de interes istoric din viata lui Michael Jackson sunt suprasolicitate, iar sumele ce vor fi cheltuite de fani pentru cazare, mancare, flori si alte taxe, vor fi cu siguranta substantiale.

Printre primii beneficiari se numara Merlin Entertainments Group care, in urma unui parteneriat in valoare de un miliard de lire cu Madame Tussauds, a construit nu nou muzeu Tussauds in Los Angeles, care va fi inaugurat in trei saptamani. The Times noteaza ca, datorita "Jackomaniei", constructia s-ar putea plati singura.

Concret, publicitatea adusa orasului Los Angeles de ceremoniile ce vor avea loc marti la Staples Center si Nokia Theatre nu putea fi platita vreodata de municipalitatea unui oras devastat de criza economica, care abia isi mai permite sa pastreze semafoarele functionale pe timpul noptii.

Unde va fi inmormantat Michael

Cimitirul Hollywood Forever sau Parcul Memorial Forest Lawn sunt cele doua locuri vehiculate a gazdui ramasitele pamantesti ale starului. In cazul in care Michael Jackson ar fi inmormantat la Memorial Forest Lawn, sutele de mii de vizitatori care vor veni ar putea fi gazduiti de complexul University Studios situat in imediata apropiere.

Organizatorii ceremoniei funerare de marti ofera fanilor 17.500 de bilete gratuite si vor trage la sorti numele persoanelor care vor fi prezenti la Staples Centre si Nokia Theatre. Pana sambata, peste 500.000 de persoane se inscrisesera pe site-ul StaplesCenter.com.