Formatia Modest Mouse a lansat pe data de 4 august, prin intermediul Myspace Music, clipul piesei King Rat. Videoclipul animat a fost regizat de regretatul Heath Ledger si a aparut in acelasi timp cu noul album al trupei, intitulat No One’s First, And You’re Next.

La inceputul lui 2007, Heath Ledger si Isaac Brock de la Modest Mouse au hotarat sa creeze un videoclip pentru piesa King Rat. Prin tema aleasa, celebrul actor urmarea sa atraga atentia asupra vanatului ilegal de balene de pe coasta Australiei.

Ramas neterminat in momentul mortii lui Heath Ledger (ianuarie 2008), videoclipul a fost terminat - in onoarea regizorului sau - de compania de film si muzica The Masses, la care actorul a fost partener.

Veniturile obtinute din downloadarea videoclipului de pe iTunes, in prima luna de la lansare, vor fi donate organizatiei non-profit Sea Sheperd Conservation Society, pentru a lupta impotriva distrugerii habitatului si a masacrarii lumii salbatice din oceane, anunta cei de la Modest Mouse.

King Rat nu este singurul videoclip regizat de Heath Ledger. In 2006, el a regizat trei clipuri: Morning Yearning (pentru Ben Harper), Cause An Effect si Seduction Is Evil (She's Hot) (pentru hip-hoperul australian N'fa).