Membrii Guano Apes au hotarat sa se ocupe mai mult de lucrul la urmatorul album si de aparitiile live, renuntand pentru o vreme la aparitiile media. Aflata in turneu dupa reunirea din aceasta vara, trupa va concerta si in Romania, in cadrul Tuborg Green Fest. Evenimentul va avea loc pe data de 5 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala, in Ziua Fusion Rock a festivalului. Intrarea este libera, informeaza organizatorii.

Guano Apes este una dintre cele mai reprezentative trupe rock din Europa si se poate mandri cu sase albume, doua discuri de aur si unul de platina. S-a format in 1994, in Gottingen, Germania, la initiativa lui Henning Rümenapp, Stefan Ude si a lui Dennis Poschwatta, solista Sandra Nasic alaturandu-se grupului in acelasi an.

Dupa ce au luat o pauza pentru a se concentra asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit vara aceasta pentru o serie de concerte pe scenele catorva dintre cele mai tari festivaluri din Europa: Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria), Greenfield (Elvetia).

La inceputul lunii august, trupa a fost cap de afis al festivalului Przystanek Woodstock Festival, de pe raul Oder, eveniment ce a aniversat 40 de ani de la celebrul festival din Statele Unite. Woodstock a avut loc in 1969 si a fost declarat de catre celebra revista Rolling Stone unul dintre cele 50 de momente ce au schimbat istoria rock and roll-ului. Conform traditiei, profitul obtinut din editia aceasta a Przystanek Woodstock Festival va fi donat spitalelor din Polonia, pentru achizitionarea de echipament medical.

Guano Apes va concerta in Romania in cadrul Tuborg Green Fest. Festivalul se va desfasura in Parcul Izvor din Bucuresti, in perioada 4-6 septembrie. Accesul publicului este gratuit. In cadrul editiei din acest an, prima zi va fi Electro, avandu-i cap de afis pe cei de la Chicane. Guano Apes va fi headliner in Ziua Fusion Rock, iar festivalul se va incheia pe data de 6 septembrie, cu o zi Romanian Pop-Rock alaturi de Stefan Banica. Vor mai participa la Tuborg Green Fest formatii ca The Herbaliser, The Crystal Method, Zdob si Zdub, Suie Paparude, AB4, Vita de Vie, Sensor, Mandinga si Publika. Evenimentul este produs de Emagic.

Programul complet al festivalului poate fi gasit aici.