Cea mai noua productie a lui Quentin Tarantino, "Inglourious Basterds", care va avea premiera pe marile ecrane de la noi in 4 septembrie, este liderul box-office-ului mondial, aceasta fiind o premiera pentru cineastul american.

In America de Nord, filmul a avut incasari de 38 de milioane de dolari inca din primul week-end in care a fost proiectat, adica cu 12 milioane in plus fata de "Kill Bill Vol. 2" in anul 2004, care fusese cea mai buna performanta a lui Tarantino, scrie Reuters.

In pofida duratei sale destul de mari, doua ore si jumatate, care limiteaza numarul proiectilor pe zi, filmul a castigat premiul pentru interpretare masculina la Cannes (Christoph Waltz).

Pelicula, cu Brad Pitt in rolul principal, este povestea unui grup de soldati americani de origine evreiasca a carui misiune este sa anihileze ofiteri germani din Franta sub ocupatie nazista.

Dupa primele date publicate, Filmul are un buget de 70 de milioane de dolari si a strans 65 de milioane de dolari dupa doar cinci zile de difucare in 24 de tari din intreaga lume.

Tarantino a devenit unul dintre cei mai solicitati regizori de la Hollywood, dupa ce filmul sau "Pulp Fiction" a castigat Palme d'Or in 1994.