Existenta prafului, aglomeratia de la intrare si de la baruri si calitatea sunetului sunt cateva dintre nemultumirile fanilor prezenti la concertul Madonna, desfasurat miercuri, 26 august, in Parcul Izvor din Capitala. "Faptul ca peste jumatate din cei prezenti au ales sa foloseasca cu predilectie barurile din zona portii de acces de la metrou Izvor a dus la nesolicitarea la capacitate maxima a utilitatilor disponibile in celelate zone ale locatiei de concert", spun cei de la Emagic, care explica si de ce nu a putut fi luata o masura pentru a inlatura praful. "Daca am fi irigat perimetrul imediat inainte de deschiderea portilor, am fi pus in pericol siguranta publicului".

Grupuri sanitare si baruri insuficiente

In ceea ce priveste aglomeratia de la baruri si grupuri sanitare, Emagic explica faptul ca "intarzierea momentului deschiderii portilor a generat un aflux mai mare de public decat cel anticipat initial, determinand astfel si o presiune marita pe zona de baruri din imediata vecinatate a intrarilor".

"La dispozitia publicului a fost pus un numar suficient de grupuri sanitare si baruri, in conformitate cu normele Uniunii Europene, insa barurile, casele de jetoane si grupurile sanitare din dreptul celorlalte porti de acces nu au fost la fel de solicitate ca cele din zona dinspre statia de metrou Izvor. Desi s-a comunicat intens ca accesul se va face pe toate cele trei porti, 70% dintre participantii la concert au ales intrarea din dreptul statiei de metrou Izvor, precum si utilitatile din aceasta arie", a explicat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Reprezentantii organizatorilor mai spun ca in cazul unei productii de asemenea anvergura, ce implica zeci de mii de oameni, este totusi inevitabil ca accesul la utilitati sa se faca fara intarzieri, indiferent de locul sau tara in care un astfel de concert are loc.

Praful in exces

Fanii Madonnei s-au plans si de praful in exces, pe care organizatorii evenimentului l-au justificat ca fiind cauzat de lipsa precipitatiilor din ultimele zile. "Am luat intr-adevar in considerare posibilitatea de a uda solul din perimetrul parcului, acest lucru nu a fost insa posibil din cauza prelungirii pregatirilor pana dupa probele de sunet, irigarea perimetrului putand cauza aparitia noroiului si evident mari probleme de siguranta pentru public", a precizat organizatorul.

Vizibilitate redusa

"Pe toate biletele din Gazon B a fost mentionat faptul ca ofera acces intr-o zona cu vizibilitate redusa (acesta fiind unul dintre dezavantajele existentei unui stadion in Bucuresti), acest lucru fiind si motivul pentru care am insistat ca pretul unui bilet in aceasta locatie sa ramana la acest nivel, fiind cel mai ieftin bilet din tot turneul. S-au luat toate masurile pentru a facilita vizibilitatea publicului, luand in considerare in acelasi timp si prezervarea spatiului verde din parc. Mare parte din public a ales sa stea in partea stanga-central a Gazonului B, in timp ce partea dreapta care oferea vizibilitatate la scena a fost mai libera."

Sunetul prost

"Perceptia sunetului depinde de pozitia fata de scena si difuzoare. Ecranele, sunetul, inaltimea si marimea scenei - sunt elemente ce tin de productia turneului, fiind aceleasi ca in toate tarile in care Sticky & Sweet a ajuns. In cazul evenimentelor de o asemenea amploare, controlul asupra show-ului (sunetului si imaginilor) nu este dat niciodata echipei locale, staff-ul tehnic al turneului fiind cel care ia deciziile privind buna desfasurare a spectacolului. Din punctul de vedere al tuturor specialistilor nostri, sunetul a fost impecabil - au fost suficiente turnuri de intarziere de sunet ca sa acopere adecvat intreaga suprafata de spectacol si au fost aduagate chiar ecrane in plus fata de cele ale turneului", au explicat cei de la Emagic.