In cadrul concertului sustinut in Parcul Izvor din Bucuresti, Madonna a starnit reactii negative din partea spectatorilor prezenti la eveniment, dupa ce a vorbit despre discriminarea din Romania. "Madonna a mers in turneu alaturi de o fenomenala trupa de muzicieni rromi, care au facut-o constienta de discriminarea de care acestia au parte in unele tari", explica Liz Rosenberg, publicista artistei, citata de bbc.co.uk.

"Ma intristeaza foarte tare, pentru ca nu cred in discriminarea impotriva nimanui. Noi credem in libertate si in drepturi egale pentru toata lumea. Tigani, homosexuali, oameni pur si simplu diferiti, toti sunt egali si ar trebui tratati cu respect", declarase Madonna in cadrul concertului sustinut in Parcul Izvor.

Liz Rosenberg, publicista Madonnei, sustine ca artista a facut aceste comentarii dupa ce a auzit de prejudecatile de care se lovesc tiganii din Europa de Est. De asemenea, Madonna i-a spus publicistei sale ca au existau si huiduieli, dar si ovatii in randul celor 60.000 de spectatori prezenti.

"Madonna a mers in turneu alaturi de o fenomenala trupa de muzicieni rromi, care au facut-o constienta de discriminarea de care acestia au parte in unele tari, astfel ca s-a simtit obligata sa faca o scurta declaratie", spune Liz Rosenberg.

Pe teritoriul Romaniei se afla cel mai mare numar de rromi din Europa de Est. Aproape jumatate din cei 12 milioane de cetateni de etnie rroma din Europa sustin ca au fost victimele discriminarii in ultimele 12 luni, potrivit unui raport prezentat de Agentia pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene.