M-am plictisit teribil sa tot aud si sa citesc despre momentul legat de tigani din concertul Madonnei. Am scris despre asta imediat dupa concert - adica de cum m-am trezit dimineata, ca seara am fost rupta de oboseala, dupa o zi lunga la munca terminata in caldura si inghesuiala la concert - dar de doua zile numai asta vad, aud si citesc, scrie Anne-Marie Blajan, pe blogul ei.

  • Eu m-am declarat revoltata de lectia de toleranta a Madonnei nu pentru ca n-as fi toleranta fata de tigani - exista oameni extraordinari din aceasta etnie, dar recunosc ca mi-e frica de aia care se arunca sa iti spele parbrizul in intersectia de la Razoare si, uneori, daca esti femeie si refuzi mai si trag cate un sut in masina - ci pentru ca m-am saturat sa tot primesc lectii de la toti. Sunt un om civilizat, nu imi fac de rusine natia cand merg prin strainatate, nu ma deranjeaza cand vad doi tipi tinandu-se tandru de mijloc prin Valencia, deci nu ma deranjeaza homosexualii si la naiba, nu suntem toti picati din copac sa primim lectii de toleranta de la toti.
  • In al doilea rand, m-a deranjat pentru ca nu o cred sincera, nu o cred sincer preocupata de soarta tiganilor, dar vine ea sa ne dea lectii de cum sa-i tratam. Imi imaginez ca a intrebat: care e chestiunea hot pentru Europa de Est? Aaa, tiganii, ok, pai face ceva de genul asta. Sau pentru Europa. Nu stiu daca a avut acest moment si in concertele din tarile occidentale, am vazut ca l-a avut si la Belgrad, si la Budapesta si probabil il va vea si la Sofia.
  • Dupa ce a epuizat tot registrul erotico-sexual si a ajuns la o varsta la care, daca mai insista pe asta nu era o artista care se reinventeaza, ci una ridicola, s-a gandit ca faza urmatoare e spiritualitatea si imbratisarea unor cauze. Nu stiu cat e sinceritate, cat e marketing, insa in ochii mei n-are credibilitate in orice cauza pe care ar promova-o.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Menaru.