Pentru prima data dupa 1989, ocupantii primelor trei locuri din cadrul Festivalului Cerbul de Aur vor primi fiecare cate un trofeu din partea organizatorilor: Cerbul de Aur, Cerbul de Argint si Cerbul de Bronz. Editia 2009 a Festivalului si Concursului International Cerbul de Aur se va desfasura, in perioada 2-7 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov.

Cu o greutate de aproximativ doua kilograme si o inaltime de 32 de cm, fiecare trofeu a fost realizat de artistul plastic Ionel Istoc, din bronz aurit, respectiv argintat si bronz simplu.

Artistul plastic Ionel Istoc este Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si, din 2007, doctorand al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu". Ionel Istoc este castigatorul concursului national organizat in 2004 de TVR si Uniunea Artistilor Plastici, pentru realizarea trofeului Festivalului si Concursului International Cerbul de Aur.

Pe langa cele trei trofee, TVR va mai acorda Premiul Special al Juriului si Premiul Publicului, ce constau in plachete aurite, dar si un premiu de excelenta pentru intreaga activitate decernat cunoscutului chitarist Steve Vai, care va concerta la Cerbul de Aur pe 6 septembrie 2009.

Cu ocazia editiei din acest an, vor urca pe scena festivalului artisti ca Hot Chocolate, Steve Vai, Tiziano Ferro, Holograf, Directia 5, Vama, Loredana, Gabriel Cotabita, Paula Seling, Nico, Nicola, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Monica Anghel, Aura Urziceanu si altii.