Sambata seara, pe scena Teatrului Liric din Craiova au fost premiati cei mai talentati copii din Romania, participanti la cea de-a sasea editie a Festivalului National de Muzica Usoara pentru Copii "Micul Artist". Festivalul s-a desfasurat la Craiova, in perioada 10-12 septembrie, informeaza Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa. Condus de Mihai Traistariu, juriul a oferit trofeul festivalului celor trei fete care au obtinut 10 pe linie, una dintre participante primind si Premiul "Mihai Traistariu".

Timp de trei zile, 38 de mici artisti din toate colturile tarii au impresionat publicul craiovean cu vocile lor remarcabile. Concursul s-a desfasurat pe trei categorii de varsta: 6-9 ani, 10-13 ani, 14-18 ani (neimpliniti), avand o singura sectiune - interpretare. S-au acordat premiile I, II, III, mentiuni, la fiecare categorie de varsta, trofeul festivalului, precum si premii speciale in functie de optiunile juriului, presei sau sponsorilor.

Castigatorii editiei a sasea a festivalului "Micul Artist"

  • Juriul, condus de celebrul cantaret Mihai Traistariu, a acordat note peste opt
  • Trofeul festivalului a trebuit impartit intre trei domnisoare, care au obtinut 10 pe linie din partea juriului: Alina Amon (17 ani, din Craiova), Andreea Oana Olariu (12 ani, din Constanta) si Georgia Dascalu (13 ani, din Bucuresti)
  • Premiul "Mihai Traistariu", inaugurat acum doi ani la Craiova, a fost inmanat de catre artist Georgiei Dascalu din Bucuresti
  • Premiile speciale au mers catre Patricia Rus (11 ani, din  Arad), Diana Puiu (10 ani, din comuna Frasinet, judetul Teleorman), Bianca Ekart (11 ani, din Vulcan), Alina Vasile (13 ani, din Craiova)
  • Premiile "Amon Music" si "Best Show" au fost castigate de Francesca Parvanescu (13 ani, din Craiova)
  • La categoria I, Premiul I i-a fost acordat lui Stefan Atargovitoaie, cu piesa Mama (8 ani, din Iasi); Premiul II a fost castigat, cu acelasi punctaj, de Andrada Cretu (9 ani, din Dr. Tr. Severin) si de Bianca Olteanu (9 ani, din Bucuresti); Premiul III a mers la  Sebastian Mihai Majed (8 ani, din Craiova) si la Oana Cenuse (8 ani, din Dr. Tr. Severin). Mentiunile au fost acordate Mariei Sandulescu (7 ani, din Dr. Tr. Severin), lui Valentin Daniel Poienariu (9 ani, din Mioveni), lui Dragos Sebastian Leonte (9 ani, din Petrila), Alexiei Roman (7 ani, din Craiova) si Dianei Mihalascu (6 ani, din Buzau)
  • La categoria II, Premiul I i-a revenit Ioanei Visinescu (14 ani, din Pitesti), Francescai Parvanescu (13 ani, din Craiova), Laviniei Ionita (12 ani, din Bucuresti). Premiul II - Cladiu Baluta (11 ani, din Constanta) si Anastasiei Croitorescu (13 ani, din Craiova). Premiul III - Alexandra Capitanescu (10 ani, din Dr. Tr. Severin), Bianca Stan (11 ani, din Craiova). Mentiunile au fost primite de catre Valentina Ciora (12 ani, din Petrosani), Iulian Selea (12 ani, din Pitesti), Tabita Streinu (10 ani, din Dr. Tr. Severin), Evelyn Dicu (13 ani, din Rm. Valcea)
  • La categoria III, Premiul I a fost inmanat lui Sergiu Botezatu (14 ani, din Petrosani), care a impresionat audienta printr-un duet de exceptie cu doamna Doina Morosanu. Premiul II a mers la Constanta, catre Raluca Sofrone (16 ani) si Alexandru Florea ( 17 ani). Premiul III a fost obtinut de Carmen Voda din Piatra Neamt (16 ani). Mentiunile Madalinei Radu (14 ani, din Bucuresti), Laurei Olteanu (17 ani, din Bucuresti) si lui Adrian Borcea (15 ani, din Vulcan)

Festivalul "Micul Artist” este unul din cele mai importante evenimente culturale pentru copii din Romania. Detalii gasiti aici.