Este actor, papusar, cantaret, compozitor, scriitor, prezentator TV. S-a lansat pe piata muzicala in 1998, cu trupa Parlament, alaturi de care a stat un an de zile in fruntea topurilor romanesti. In 2000 a parasit formatia, pentru a infiinta Spitalul de Urgenta, o trupa de profil rock-etno, cunoscuta mai ales pentru piesa Traiasca Berea. Dan Helciug a discutat despre F.P.S., cel de-al saselea album Spitalul de Urgenta, care va fi lansat in luna octombrie, despre intentia de a se implica in zona publicistica, dar si despre meseriile de papusar, actor, cantaret, compozitor, prezentator TV.

Intalnirea online va fi urmata de un interviu in studioul HotNews.ro.

Dan Helciug s-a nascut pe 2 decembrie 1974. A absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti si Facultatea de Stiinte Cognitive si a jucat in sitcomuri precum Agentia Matrimoniala (alaturi de Tamara Buciuceanu, George Mihaita, Emilia Popescu), Vine Politia sau Nimeni nu e perfect.

S-a lansat pe piata muzicala alaturi de formatia Parlament, cunoscuta mai ales pentru piesa Vine vara. A parasit ulterior trupa, pentru a infiinta Spitalul de Urgenta in 2000.

Au urmat peste 1400 de concerte, participari la festivaluri nationale si internationale (Pepsi Sziget Festival 2001), turnee de cluburi la Moscova si Sankt Petersburg-Turneu Grants Unplugged, Dan Helciug & Friends, 2005-2008, Turneu Winston 2001-2003, Turneu More in 2001.

Premii muzicale: Premiul 2, sectiunea creatie festivalul Mamaia 2008.

Discografie Spitalul de Urgenta: Traiasca Berea (2000), Sa cante muzica (2001), Spitalomania (2002), Stupefiant (2004), Alcool Rafinat (2006), F.P.S (2009)

F.P.S. este cel de-al saselea album al trupei si va fi lansat pe 16 octombrie 2009, in clubul The Silver Church din Capitala. Evenimentul va fi urmat de un turneu de promovare in mai multe orase din tara.

Dan Helciug abordeaza o serie de teme in general evitate de trupele mainstream, cantand despre viata de student, politica si chiar fotbal. Piesele raman insa incarcate de umorul specific artistului, care nu iarta nici pe altii, insa in final nu se iarta nici pe sine insusi.

Personalitate excentrica, Dan Helciug nu tine cont de regulile industriei de manufacturat vedete din Romania si isi surprinde mereu simpatizantii prin felul de a fi si prin modul de manifestare in situatii inedite. Incepand din acest an, artistul se va implica si in zona publicistica.