Controversatul film „Francesca", care a atras cenzura criticilor italieni, ruleaza de saptamana trecuta in cinematografele din Bucuresti si din tara. Monica Barladeanu si Bobby Paunescu au discutat online cu cititorii HotNews.ro despre noul lor film Francesca.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul textului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Filmul, produs de Anca Puiu, Cristi Puiu si Bobby Paunescu, care semneaza scenariul si regia, spune povestea unei educatoare care decide sa emigreze in Italia, pentru a avea o viata mai buna. Ea reuseste sa obtina o slujba langa Milano, si ii convinge pe parintii sai sa o sustina si iubitul ei o va urma in Italia.

Vizata indirect de scenariu, atunci cand unul dintre personaje o caracterizeaza drept dusmanul romanilor din Italia, parlamentarul de extrema dreapta Alessandra Mussolini, nepoata a dictatorului italian, a blocat difuzarea filmului Francesca in laguna, acesta fiind proiectat o singura data si a consultat un avocat in vederea unei actiuni in instanta impotriva realizatorilor.

O alta figura politica vizata de criticile personajului din film este primarul Veronei, Flavio Tosi, care isi declara orasul „liber de romani”, propunand si „lagare pentru tigani”.

Regizorul Bobby Paunescu a declarat la conferinta de presa, la festivalul de film de la Venetia: „am citat pe cei doi politicieni pentru ca i-am auzit forumuland niste acuzatii foarte grave. Mussolini a declarat despre romani ca au violul in ADN, ceea ce e cu siguranta o nebunie, pentru care nepoata dictatorului fascist trebuie sa-si asume raspunderea.”

Colaborarea cu Cristi Puiu va continua si anul viitor, cand va fi lansat lungmetrajului „Aurora”, semnat de Cristi Puiu (care va si juca in film) si produs de Bobby Paunescu.

Monica Barladeanu (Monica Dean pentru cei de la Hollywood) a jucat in comedia americana „Buds for Life” (2004), horror-ul SF „Caved In” (produs pentru televiziune in 2006), „Fall Down Dead” – un alt horror, din 2007, sau „Living and Dying” (un thriller lansat acum doi ani).