Fanii trupei Spitalul de Urgenta sunt invitati sa trimita formatiei propriile versuri pana pe data de 13 octombrie. Premiul cel mare va consta in transpunerea versurilor pe o melodie compusa chiar de cei de la Spitalul de Urgenta. Premiul doi va fi ales prin tragere la sorti din restul de lucrari si va consta intr-un concert tinut de trupa, special pentru castigator, chiar la el acasa. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul conferintei de presa organizate cu ocazia lansarii noului album, F.P.S. Concertul de lansare va avea loc pe 16 octombrie, in clubul The Silver Church din Bucuresti.

Detalii concurs

  • Concursul Un catren si un refren este deschis tuturor celor care vor sa isi incerce mana (si norocul) la scris versuri. Persoanele care doresc sa se inscrie in concurs pot transmite versurile la adresa de e-mail: concurs@danhelciug.ro sau accesand site-ul www.danhelciug.ro, pana pe data de 13 octombrie. Pe baza lucrarilor inscrise, trupa va alege cel mai reusit catren si refren.
  • Premiul intai consta in compunerea unei melodii de catre trupa, special pentru versurile castigatoare. Piesa rezultata va fi cantata de Spitalul de Urgenta in cadrul concertelor din turneul de promovare a albumului F.P.S.
  • Premiul doi va fi ales prin tragere la sorti din restul de lucrari si va consta intr-un concert tinut de trupa, special pentru castigator, la el acasa.  
  • Castigatorii concursului vor fi anuntati pe 14 octombrie, in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia lansarii ultimului album al trupei, intitulat F.P.S.
  • Castigatorii vor fi invitati speciali in cadrul concertului de lansare a albumului F.P.S., de pe 16 octombrie, din clubul The Silver Church.
  • Concursul face parte dintr-o serie de actiuni culturale si sociale pe care trupa le va intreprinde in urmatoarea perioada.
  • Mai multe despre concurs gasiti aici.  

Lansat pe piata muzicala alaturi de formatia Parlament, Dan Helciug a parasit trupa cunoscuta mai ales pentru piesa Vine vara si a infiintat, in 2000, Spitalul de Urgenta.

Au urmat peste 1.400 de concerte, participari la festivaluri nationale si internationale (Pepsi Sziget Festival 2001), turnee de cluburi la Moscova si Sankt Petersburg-Turneu Grants Unplugged, Dan Helciug & Friends, 2005-2008, Turneu Winston 2001-2003, Turneu More in 2001.

Premii muzicale: Premiul 2, sectiunea creatie festivalul Mamaia 2008.

Discografie Spitalul de Urgenta: Traiasca Berea (2000), Sa cante muzica (2001), Spitalomania (2002), Stupefiant (2004), Alcool Rafinat (2006), F.P.S. (2009)

F.P.S. (adica Fondul Proprietatii de Stat, First Person Shooter sau Fotbal Politica si Sex) este cel de-al saselea album al trupei si va fi lansat pe 16 octombrie 2009, in clubul The Silver Church din Capitala. Evenimentul va fi urmat de un turneu de promovare in mai multe orase din tara.

Cu ocazia noului material, Dan Helciug abordeaza o serie de teme in general evitate de trupele mainstream, cantand despre viata de student, politica si fotbal. Piesele raman insa incarcate de umorul specific artistului, care nu iarta nici pe altii, insa in final nu se iarta nici pe sine insusi. Trupa se joaca cu piesele si stilurile precum un papusar cu marioneta sa, iar referintele culturale, muzicale si politice abunda.

Spitalul de Urgenta - Buna dimineata