Robert Harris, prieten si coleg cu Roman Polanski, a declarat pentru The Times ca Roman Polanski isi va termina ultimul film, "The Ghost", din inchisoare. Harris, care a scris scenariul pentru acest film, a spus ca regizorul va transmite deciziile sale privind ultimele detalii pentru finisarea peliculei din inchisoare, pentru ca filmul sa fie gata la timp. Premiera urmeaza sa aiba loc in luna februarie, in cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Polanski a discutat recent si i-a dat indicatii lui Alexandre Desplat, compozitorul care a scris coloana sonora pentru "The Queen" si "The Curious Case of Benjamin Button". In plus, regizorul terminase deja editarea filmului in ziua in care a fost arestat. Filmul "The Ghost" il are in rolul pe principal pe Pierce Brosnan, care interpreteaza un prim-ministru britanic acuzat de crime de razboi.

"El poate transmite deciziile sale in privinta filmului din inchisoare. Nu cred ca poate da telefoane, insa poate comunica. Ceea ce cred oamenii despre film este o alta poveste (...) Vom vedea daca se aplica teoria conform careia nu exista publicitate negativa, ci doar publicitate" a declarat Harris.

Roman Polanski a fost arestat in cadrul unui proces deschis de autoritatile americane in urma cu peste 30 de ani, intr-un scandal sexual. Pe 10 martie 1977, cand Roman Polanski, atunci in varsta de 43 de ani, "a sedus-o" pe Samantha Geimer, de 13 ani, in timpul unei sedinte foto realizata in casa lui Jack Nicholson. A doua zi, cineastul a fost arestat de politie si acuzat ca i-a dat minorei droguri si alcool, dupa care a violat-o. Acuzatii pentru care risca pana la 50 de ani de inchisoare.

Regizorul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale consimtite cu o minora si a pledat vinovat pentru acuzatia de "relatii sexuale ilegale", fapta pentru care a petrecut 47 de zile in inchisoare. La finele lunii ianuarie 1978, Roman Polanski a fugit in Europa. De atunci, el nu a mai revenit niciodata in Statele Unite, de teama de a nu fi arestat. Acesta a fost arestat, pe 26 septembrie, in Elvetia, la sosirea sa la Festivalul de Film de la Zurich.