Dupa prima sesiune de voturi, B’ESTFEST a intrat, alaturi de Exit, Coachella si Benicassim, in runda finala organizata in cadrul UK Festival Awards, "Oscarul" festivalurilor, informeaza Emagic. Ultima etapa a concursului va dura pana pe data 4 noiembrie, iar castigatorii fiecarei categorii vor fi anuntati pe 19 noiembrie. UK Festival Awards ofera cele mai prestigioase premii ale industriei de festivaluri din lume.

In urma numarului de voturi obtinut in prima parte a competitiei UK Festival Awards, B’ESTFEST a intrat in cursa finala pentru titlul de “Cel mai bun festival international” (“Best Overseas Festival”). Alaturi de B’ESTFEST, pe lista “scurta” a finalistilor se mai afla nume precum Benicassim (Spania), Oxegen (Irlanda), Sonar (Spania), Coachella (Statele Unite), Exit (Serbia) sau Big Day Out (Australia).

Cei care doresc sa voteze pentru cele mai bune festivaluri din acest an, sau pentru cele mai bune “imnuri” si artisti de festival din 2009, o pot face pe site-ul www.festivalawards.com pana pe data de 4 noiembrie. Rezultatele vor fi anuntate oficial in cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc pe 19 noiembrie, la Domul O2 din Londra.

"Dupa ce ai votat B'ESTFEST la categoria "Best Overseas Festival” din cadrul UK Festival Awards pe adresa www.festivalawards.com, indeamna-i si pe prietenii tai sa o faca postand un banner la tine pe site! Ne trimiti si noua link-ul si poti castiga invitatii pentru urmatoarea editie a festivalului!" anunta cei de la Emagic. Detalii despre concurs gasiti aici.

Concursul cu premii in invitatii la editiile de anul viitor ale evenimentelor castigatoare continua si el pana pe data de 4 noiembrie, cei care isi vor vota festivalurile favorite urmand a intra automat in competitie.

Prima etapa a UK Festival Awards s-a desfasurat pana la data de 14 octombrie, in urma voturilor publicului fiind alesi finalistii in cursa pentru cele mai ravnite premii ale industiei de profil. Considerate “Oscar-urile” festivalurilor de muzica, prima editie a premiilor a avut loc in anul 2004, in spatiul online. Incepand cu 2006, premiile au fost decernate in cadrul unor evenimente live de exceptie care au reunit sub acelasi acoperis cei mai importanti jucatori de pe piata internationala de live entertainment.

Vezi aici site-ul UK Festival Awards.

In cadrul B'ESTFEST 2009, au sosit in Romania peste 30 de artisti, printre care Patrice, White Lies, The Killers, Ayo, Polarkreis 18, Motorhead, Moby, Oceana, Gabriella Cilmi, Franz Ferdinand, Orbital, Looptroop Rockers, The Ting Tings, The Charlatans, Santana sau Manowar.

B’ESTFEST a mai fost nominalizat, anul trecut, la Best European Festival Awards la categoria "Cel Mai Bun Festival European”.