Se numeste Marshall Bruce Mathers III, este cunoscut in lumea muzicala mai ales sub numele de Eminem, dar are si un alter ego: Slim Shady. Faimosul rapper american implineste pe 17 octombrie varsta de 36 de ani.

Marshall Bruce Mathers III (nume de scena Eminem) s-a nascut pe 17 octombrie 1973, in Kansas City, Missouri, Statele Unite. A dus o copilarie "nomada" alaturi de mama lui, mutandu-se dintr-un stat intr-altul, pentru ca la varsta de 12 ani sa ajunga in Detroit. A inceput sa faca rap in liceu si a renuntat la studii in clasa a IX-a, pentru a intra in grupuri ca Basement Productions, the New Jacks si D12.

Cu numele de scena Eminem a lansat un prim disc, Infinite (1997), care nu a fost bine primit de critici. A continuat insa u albume care l-au propulsat in postura de cel mai apreciat rapper alb sau chiar cel mai apreciat rapper din lume.

Este considerat unul dintre cele mai controversate personaje din lumea muzicii, din cauza versurilor si a proceselor pe care le are cu propria mama sau cu sotia si este recunoscut pentru stilul vitriolant prin care ataca diversi colegi de breasla si nu numai.

In 2009, Eminem a revenit pe piata muzicala cu un nou material discografic, intitulat Relapse, care include si piesele 3 a.m. (Travis Barker Remix), Crack A Bottle (cantata alaturi de Dr. Dre si 50 Cent, beneficiaza de un clip) si Beautiful (cantecul are si videoclip).

Discografie Eminem: Infinite (1997), The Slim Shady LP (1999), The Marshall Mathers LP (2000), The Eminem Show (2002), Encore (2004), Curtain Call - The Hits (2005), Eminem Presents: The Re-Up (2006), Relapse (2009).

Rapperul a mai colaborat, de curand, pentru piesa Forever, alaturi de Drake, Kanye West si Lil Wayne. Videoclipul poate fi urmarit mai jos.

De asemenea, in vara aceasta a fost lansat The Renegade Edition a jocului DJ Hero, care include 2 CD-uri cu piese necunoscute compuse de Jay-Z si Eminem.

Renirea starului american pe scena i-a adus acestuia mai multe nominalizari la MTV Video Music Awards 2009, la categoriile Video Of The Year, Best Male Video, Best Hip Hop Video, dar si in cadrul American Music Awards (AMA), la categoriile Artist Of The Year si Pop/Rock - Favorite Male Artist.

Vezi aici site-ul oficial Eminem si pagina lui de myspace. De asemenea, starul american poate fi gasit si pe Twitter si Facebook.