HotNews.ro va propune sa ascultati Pop Song, piesa inclusa de formatia Kumm pe noul album. Far From Telescopes va fi lansat vineri, 30 octombrie, in Clubul Silver Church din Capitala, de la ora 21:30. Fanii trupei au mai putut asculta, lunile acestea, un prim cantec de pe noul disc: Morsa.

Formatia Kumm va lansa vineri, 30 octombrie, in Clubul Silver Church din Capitala, de la ora 21:30, cel de-al cincilea album de studio al trupei, intitulat Far From Telescopes. Albumul contine 12 piese de studio, dar si cateva inregistrari brute, informeaza managementul trupei.

In ultimii ani, fanii Kumm au auzit in concerte foarte multe piese noi supuse “testarii” publicului, o parte dintre acestea regasindu-se pe noul material.

“Pe acest album sunt cantece pe care le-ai putea canta direct pe platoul de filmare al unui film SF. Sunt melodii in care este vorba de rachete, navete spatiale, luna si stele. In multe dintre piese exista un EL si o EA, in diferite ipostaze unul fata de celalat. Dar nu este vorba de un fir epic, ci mai degraba de inlantuiri de stari. Le putem zice cantece de dragoste, daca vrem neaparat”, a spus Catalin Mocan, vocalul Kumm.

“O sa descoperiti pe album si inregistrari care redau intr-un fel atmosfera unei cantari intre prieteni - la un chef sau la un foc. Ele se afla acolo, pe de o parte pentru ca suntem convinsi ca un cantec bun exista si fara prea mult “make up” si tehnologie, iar pe de alta parte acest experiment ne va apropia mai mult de cei care ne asculta. Pe album avem si trei invitati - va lasam sa-i descoperiti”, a declarat Eugen Nutescu (Oigan), chitaristul trupei, in cadrul unei conferinte de presa.

Albumul Far From Telescopes este produs sub licenta proprie. Inregistrarile au fost facute in studioul Vita de Vie, avandu-l ca inginer de sunet pe Gabi (Pipai) Andries si au fost masterizate in studioul Mastervargas, New York.

Concertele de lansare vor avea loc astfel:

  • 30 octombrie, Bucuresti, in clubul Silver Church, la ora 21:30. Accesul publicului se va putea face incepand de la ora 20.00. Concertul de lansare va fi continuat de un after-party, Mixing The Telescopes, cu Khidja (Rusu si Flore). Pentru acest concert biletele se pot cumpara online la www.blt.ro, www.bilete.ro sau in seara evenimentului si vor costa 25 si 35 de lei. Biletul de 35 de lei include CD-ul original Far From Telescopes
  • 5 noiembrie, Timisoara, in clubul Setup, incepand cu ora 21:00
  • 6 noiembrie, Cluj, in clubul Irish & Music Pub, incepand cu ora 21:00

Despre Kumm

Kumm este o trupa romaneasca care a implinit anul acesta 12 ani de activitate.

Kumm este o trupa romaneasca fondata in 1997. Numele formatiei inseamna "nisip" in limba tatara. De la infiintare, Kumm a sustinut concerte in: Romania, Germania, Elvetia, Turcia, Cehia, Ungaria, Italia.

In 2007, trupa Kumm a implinit 10 ani de activitate. Concertul de la Opera Nationala din Bucuresti care a marcat aniversarea a fost considerat unul dintrele cele mai remarcabile concerte ale anului. Cu ocazia implinirii unui deceniu de existenta, Kumm a realizat si box-setul Lo-Fi Poetry, care contine piese, fotografii si inregistrari inedite din cei 10 ani de activitate a trupei.

Componenta Kumm: Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (saxofon), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (clape), Sorin Erhan (bas) si Paul Ballo (tobe).

Discografie: Moonsweat March (2000), Confuzz (2002), Angels & Clowns (2005), Different Parties (2006), Far From Telescopes (2009).

In luna martie a acestui an, Oigan (Eugen Nutescu) a lansat primul sau album solo, intitulat Sex With Onions. Detalii despre lansare si o fotogalerie de la concert gasiti aici.

In aceasta vara, Kumm a lansat single-ul si videoclipul Morsa, piesa fiind inclusa pe cel de-a cincilea album al trupei.

In luna martie, anul curent, formatia a fost premiata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania la sectiunea rock pentru anul 2008. Pe 25 iulie, Kumm a cantat la Targu Mures, in cadrul CokeLive Peninsula Festival. De asemenea, trupa a mai participat la Golden Stufstock si la festivalul Sirnaville.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.

Kumm - Pop Song