Liebe ist Für Alle Da (Love Is For All), noul disc al trupei Rammstein, nu va mai fi plasat "la vedere" in magazinele din Germania, informeaza billboard.com. Masura va fi pusa in aplicare incepand cu data de 11 noiembrie, din cauza elementelor de sadomasochism, care ar putea dauna copiilor.

Printre exemplele oferite de oficialii germani pentru justificarea deciziei se numara piese ca Ich tue Dir Weh (I Want to Hurt You), Pussy (ar incita, se pare, la relatii sexuale neprotejate, in ciuda pericolului reprezentat de SIDA) sau chiar coperta albumului, care il arata pe chitaristul Richard Kruspe cu o femeie mascata, care sta genunchi.

De asemenea, au fost invocate versuri ca: "Bites, kicks, heavy blows, nails, pincers, blunt saws - Tell me what you want."

Ca urmare a deciziei luate de Departamentul Media din Germania, albumului nu i se va mai face reclama si nu va putea fi pus la vedere, pentru a nu le oferi acces copiilor si tinerilor sub 18 ani.

In 2007, 131 de albume au fost puse pe aceeasi "lista neagra", iar 116 anul trecut, in 2009 situatia fiind mult mai "grava": 966 pana in acest moment. Oficiali au explicat aceasta crestere prin faptul ca din ce in ce mai multe discuri au un continut care glorifica violenta, sau care este de natura rasista ori pornografica, incalcand astfel regulile Documentului de Protectie a Tinerilor.

Lansat pe 10 octombrie, Liebe ist Für Alle Da a devenit zilele acestea primul album Rammstein cenzurat. In Germania, discul a ajuns pe locul 1 cu vanzari de peste 200.000 de unitati, in SUA - locul 13, in Marea britanie - locul 16 (Billboard).

Videoclipul piese Pussy a starnit si el discutii, din cauza faptului ca membrii trupei par sa participe la scene sexuale. Surse apropiate formatiei sustin ca membrii trupei au fost dublati pentru acele scene.

Interpretarea live a piesei Ich tue Dir weh a fost de asemenea interzisa in Germany.

De la infiintarea sa in 1995, trupa Rammstein a abordat in dese randuri subiecte ca sadomasochismul, homosexualitatea, incestul, abuzul, necrofilia, piromania, canibalismul si violenta sexuala.