Brazilia s-a dovedit o inepuizabila sursa de inspiratie pentru noul material al Dianei Krall, intitulat Quiet Nights, care pe parcursul celor 10 piese imbina acordurile de jazz cu farmecul stilului bossa nova. Dupa lansarea albumului, influentele culturii latino-americane si-au facut simtita prezenta si in show-urile live din cadrul turneului de promovare a noului album. Diana Krall va prezenta o combinatie de jazz si bossa nova si la Sala Palatului din Bucuresti, pe 22 noiembrie, de la ora 20:00, informeaza organizatorii.

Cel mai recent material discografic al “divei jazz-ului modern” aduce o noua abordare a sonoritatilor clasice de jazz si blues, printr-o infuzie de ritmuri braziliene seducatoare. Insasi Diana Krall recunostea intr-un interviu acordat recent postului de televiziune CNN ca “este un album senzual, erotic, conceput special pentru a lasa ascultatorilor aceasta senzatie”.

Puterea de seductie a imbinarii dintre jazz si bossa-nova a determinat-o pe Diana Krall sa-si descrie albumul drept “intim si romantic, o adevarata scrisoare de dragoste” dedicata sotului ei, Elvis Costello.

Sursele de inspiratie pentru albumul Quiet Nights au fost - dupa cum a marturisit chiar Diana - monumentul lui Iisus de pe varful Corvocado din Rio de Janeiro, viata si spiritul orasului, precum si cel mai celebru carnaval de samba al lumii. Prin Quiet Nights, Diana a reusit o adevarata celebrare a stilului bossa nova - stil ce are la baza ritmurile de samba nascute in cafenelele din Rio la inceputul anilor ’60.

Doua dintre cele mai reprezentative nume ale genului, Antonio Carlos Jobim si Joao Gilberto, si-au pus chiar amprenta asupra acestui material, prin compozitii precum Quiet Nights, The Girl from Ipanema si Este Seu Olhar.

Legatura dintre Diana Krall si cultura braziliana s-a materializat si printr-un DVD live, Live In Rio, lansat chiar la inceputul acestui an.

Pe data de 22 noiembrie, publicul roman va avea pentru prima oara sansa de a o vedea pe Diana Krall, pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de pret, in functie de pozitia in sala: 100, 150, 220, 300 si 500 lei.