"Am avut o cearta la telefon cu o companie de reciclare. Am comandat inca un cos de gunoi, iar tipa zicea: "Nu poti..., nu ai nevoie de doua cosuri de gunoi mari." Si am zis: "Ba da, am nevoie!" Si ea continua: "Ba nu! Nimeni in cartier nu are doua". Atunci am insistat: "Voi plati pentru ele, pur si simplu am nevoie de ele, pentru ca ne place sa reciclam". A fost destul de amuzant", a povestit Brian Littrell, membru al trupei Backstreet Boys, in cadrul unei conferinte sustinute la inceputul saptamanii, in Danemarca. Formatia Backstreet Boys a cantat pe data de 7 decembrie in Copenhaga, cu ocazia celui de-al treilea concert al campaniei Play to Stop: Europe for Climate, care vizeaza popularizarea in randul tinerilor a angajamentului si rolului de lider pe care le are Uniunea Europeana in lupta impotriva schimbarilor climatice.

Nick Carter: "Suntem artisti. Motivul pentru care suntem aici este de a-i invata pe tineri sa devina si ei artisti. Vreau sa spun ca in acest mod ei pot ajuta la desenarea unei imagini mai bune a lumii, pot desena o imagine noua a unei lumi mai bune."

AJ McLean: "Ce facem noi ca sa ne castigam existenta atinge o multime de tineri. Si muzica este un lucru minunat, care aduce la un loc tineri si oameni in varsta. Daca exista o cale de a atrage atentia prin muzica si prin ceva de genul acestei organizatii, ca sa putem avea o lume mai verde pentru toti urmasii nostri, atunci pentru asta ne aflam aici."

Howie Dorough: "Facem tot ce putem pentru a proteja mediul. Incercam sa reducem emisiile de gaze, sa folosim masinile cu mai putini, sa folosim mai putina apa pentru dusuri."

Brian Littrell: "Am avut o cearta la telefon cu o companie de reciclare. Am comandat inca un cos de gunoi, iar tipa zicea: "nu poti..., nu ai nevoie de doua cosuri de gunoi mari." Si am zis: "ba da, am nevoie!" Si ea continua: "ba nu! nimeni in cartier nu are doua. atunci am insistat: voi plati pentru ele, pur si simplu am nevoie de ele", pentru ca ne place sa reciclam. A fost destul de amuzant."

Noul disc al celor de la Backstreet Boys, intitulat This Is Us, a fost lansat pe data de 6 octombrie. Cu peste 76 de milioane de albume vandute la nivel international in decursul ultimilor 12 ani, Backstreet Boys este una dintre cele mai de succes trupe din istoria muzicii.

Mesajul european conform caruia combaterea schimbarilor climatice este imperativa a fost promovat prin intermediul a trei concerte desfasurate pe parcursul anului 2009: Moby (Stockholm, 20 august), Editors (Budapesta, 19 septembrie) si Backstreet Boys (Copenhaga, 7 decembrie). Cel de-al treilea concert a avut loc chiar inaintea Conferintei Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) privind schimbarile climatice, programata sa inceapa la aceeasi data.

Alaturi de starurile muzicale internationale care participa in cadrul concertelor, campania Play to Stop: Europe for Climate beneficiaza de implicarea unor personalitati celebre din 11 tari membre UE. Pentru aceasta campanie, ambasador al Romaniei este solistul Serban Copot.

Declaratiile celor patru membri Backsteet Boys in cadrul conferintei de presa de la Copenhaga pot fi urmarite aici.