"Intotdeauna cand vine sarbatoarea, cam uiti de toate lucrurile rele. Atunci, un semnal in plus, un album de colinde e chiar foarte bun, e un mod de a iesi din starea asta indusa de criza", crede Ducu Bertzi, care si-a lansat, luna aceasta, cel de-al treilea album de colinde din cariera. "Sunt si colinde mai vechi, si colinde mai noi. Toate sunt abordate intr-un mod special. Eu sunt multumit cum a iesit. Am lucrat cu mare atentie la el".

Discul Colinde, colinde este alcatuit din 14 piese. Pe album se mai pot auzi, pe langa chitara lui Ducu Bertzi si vioara lui Mihai Nenita, un caval si un fluier, alaturi de o serie de alte instrumente acustice traditionale. Artistul a mai lansat doua albume de colinde: Seara de Craciun (2005) si Poveste de Iarna (2000).

"Cand auzi o colinda, te intorci in timp, in copilarie, in lumea basmului, a viselor ce astepti sa se implineasca. Esti mai bun, mai darnic si mai bucuros in suflet: te asteapta vesti minunate din ceruri, lumea devine o mare familie, iar tu, trecatorule prin viata, realizezi ca Seara de Craciun este de neinlocuit. Asa e colinda, ca o ninsoare lina pe inserat, imaculata si datatoare de speranta in mai bine pentru toti cei dragi ai tai", spune Ducu Bertzi.

Tracklist Colinde, Colinde

  1. Coborat-a coborat
  2. Deschide usa crestine
  3. Florile dalbe
  4. Astazi s-a nascut Hristos
  5. Noaptea de Ajun
  6. Pe podele de nuiele
  7. O, brad frumos
  8. Trei pastori
  9. Primeneste-ti gazda casa
  10. Din an in an
  11. Mos Craciun
  12. O, ce veste minunata
  13. Colindita
  14. Vin colindatorii (instrumentala)

Desi in vestul Europei s-au inregistrat cresteri importante ale numarului de CD-uri vandute (dupa ce cateva huburi importante au fost inchise), artistul cred ca tot din concerte va trebui sa-si castige existenta: "In Romania, mai mult de trei zile nu rezista nimic!"

Pentru promovarea noului disc, Ducu Bertzi a pornit intr-un turneu care se va incheia in Capitala, pe 22 decembrie:

30 noiembrie - Budapesta

1 decembrie - Praga

2 decembrie - Sinaia

4 decembrie - Cluj

5 decembrie - Cluj

6 decembrie - Turda

8 decembrie - Turda

11 decembrie - Poiana Brasov

12 decembrie - Focsani

13 decembrie - Braila

14 decembrie - Bucuresti, Festivalul Folk Om Bun

16 decembrie - Iasi - Casa Studentilor, ora 20:00

17 decembrie - Iasi - Sala Providenta, ora 19:00

19 decembrie - Bucuresti - Teatrul Masca, ora 19:00

20 decembrie - Sibiu

21 decembrie - Tg. Jiu

22 decembrie - Bucuresti - Parcul Cismigiu, ora 20:00

Vezi aici site-ul artistului.

In legatura cu alegerile recent incheiate, Ducu Bertzi crede ca artistii nu ar trebui sa se teama sa-si declare simpatiile politice. Celebrul folkist se alatura astfel mai multor muzicieni care si-au exprimat in public sustinerea pentru un candidat sau altul: Varu Sandel cu Traian Basescu, Florin Chilian si Victor Socaciu cu Mircea Geoana, Mihai Margineanu cu Crin Antonescu, Iris cu Sorin Oprescu.

"Am fost in grupul de sustinatori ai lui Crin Antonescu. Il si cunosc de multa vreme, suntem prieteni. E un om deosebit. Cred ca artistii trebuie sa-si declare simpatiile politice. Asa e normal intr-o tara civilizata. Mai dificil e cand un artist reprezentativ apare cu toti candidatii. Ar trebui toata lumea sa inteleaga, si candidatii, si artistii, ca nu trebuie sa se supere nici unul, nici altul. Fiecare poate sa aiba o optiune, ca simplu cetatean. Optiunea fiecaruia trebuie respectata, indiferent ca este de o parte sau de alta. Trebuie sa ne asumam o opinie, dar nu mai multe. Ca deja e ca la piata."