Legendara trupa Led Zeppelin a fost etichetata ca fiind "de moda veche" si "neconvingatoare" de catre producatorii BBC, in cadrul unei auditii radio din 1969.

Documente din cadrul postului de radio arata ca producatorii au criticat prestatia live a celor de la Led Zeppelin, informeaza bbc.co.uk. Trupa a fost catalogata ca nefiind potrivita pentru difuzarea pe timp de zi la radio.

Au existat insa cateva inregistrari realizate pentru Radio 1. Documentele arata ca au existat probleme privind calitatea sunetului la concertul inregistrat in 1971. A doua zi dupa difuzare, trupa a cerut ca materialul sa nu mai fie difuzat, iar Page a ajuns sa remixeze inregistrarea. Formatia a considerat ca "va fi mai bine din punct de vedere tehnic atat pentru noi, cat si pentru BBC. Si ne va costa aceeasi suma de bani".

Descrisa de revista Rolling Stone ca "cea mai mare trupa a anilor '70" si "indiscutabil una dintre cele mai de durata trupe din istoria muzicii rock", Led Zeppelin se poate lauda cu 300 de milioane de albume vandute. Toate albumele de studio lansate de creatorii piesei Stairway to Heaven au ajuns in top 10 Billboard, Statele Unite.

Trupa s-a desfiintat oficial in 1980, dupa moartea bateristului John "Bonzo" Bonham, si s-a reunit pentru un concert in 2007, pe arena O2 din Londra, in fata a 20.000 de fani. Pe scena au urcat Jimmy Page, Robert Plant si John Paul Jones, iar la tobe Jason Bonham, fiul lui John.

Jimmy Page si John Paul Jones si-au exprimat anul acesta dorinta de a continua in formula Led Zeppelin, dar ideea a fost respinsa in repetate randuri de Robert Plant.