Kim Peek, barbatul cu puteri mnemonice iesite din comun si cu dizabilitati majore care a inspirat filmul Rain Man (cu Dustin Hoffman), a murit la varsta de 58 de ani, din cauza unui de atac de cord, informeaza irishtimes.com.

Peek era supranumit “mega-savant”, datorita capacitatii sale de a memora 12.000 de carti. Era capabil sa citeasca doua pagini in aproximativ 10 secunde: pagina din dreapta cu ochiul drept si, simultan, pagina din stanga cu ochiul stang.

Adevaratul Rain Man stia cartea de telefoane pe de rost, putea spune in ce zi a saptamanii a cazut o zi de acum cateva decenii, dar depindea de tatal sau pentru a se imbraca si pentru a se pieptana.

Peek s-a nascut pe 11 noiembrie 1951, cu leziuni la nivelul cerebelului. La varsta de doi ani era aproape de a fi internat pe viata in azil. A fost consultat de un neurolog (se spune ca l-a consultat vreme de cinci minute, in timp ce se indrepta spre terenul de golf), care a stabilit ca tanarul Kim nu va fi capabil niciodata sa vorbeasca si sa invete si ca ar trebui izolat de societate.