Una dintre cele mai cunoscute figuri ale cinematografiei din toate timpurile, "Vagabondul" lui Charlie Chaplin, revine pe marile ecrane. Personajul care l-a transformat pe legendarul Chaplin in prima stea de cinema va fi "updatat" la noile vremuri si tehnologii si va fi relansat in versiune animata 3D, transmite The Guardian.

La aproape 100 de ani de la prima aparitie a lui Chaplin in fata camerelor de la Hollywood, o companie indiana, doua companii franceze si familia marelui artist au semnat un acord pentru realizarea acestui proiect. Mai exact, vor fi realizate episoade animate de cate sase minute fiecare, pentru cinema si TV.

Filmele mute vor avea la baza 70 de scurtmetraje originale si vor curpinde efecte comice, gagurile cu "Vagabondul" a devenit celebru, toate reproduse cu noua tehnologie 3D. Episoadele vor fi realizate de DQ Entertainment, companie indiana specializata in animatie si efecte speciale, care spera ca "Vagabondul" 3D va fi un competitor serios pentru versiunea animata a "Mr Bean".

Potrivit The Guardian, acordul incheiat de compania indiana cu cele doua firme franceze, Method Animation si MK2 (unele dintre cele mai mari companii de film independente din Franta si detinatoarele drepturilor internationale asupra filmelor lui Chaplin) se ridica la 8 milioane de euro.