Printesa Lia, sotia printului Paul al Romaniei, a nascut luni un baiat de 2,200kg la maternitatea Regina Maria din Capitala. Proaspata mamica este in varsta de 56 de ani si medicii care au asistat-o in timpul sarcinii au declarat ca nasterea a decurs in conditii normale, amandoi pacientii fiind sanatosi.

Medicul Bogdanka Militescu, directorul Centrului Medical Unirea, a declarat pentru HotNews.ro, ca nasterea a fost normala, fara complicatii, amandoi pacientii fiind sanatosi. "A fost o nastere de nota 10, cum obisnuim sa notam in registrul nostru. O sa fie externata in momentul in care medicul obstetrician va decide ca sunt pregatiti."

Printesa si-a dorit sa nasca in Romania si a spus ca isi va boteza bebelusul in religia ortodoxa.

"Eu si sotia mea ne doream de foarte mult timp un copil", declara Printul Paul intr-un comunicat de presa, adaugand ca el si printesa Lia sunt fericiti sa poata impartasi un moment atat de important cu toti romanii.

Fiul lor se va numi Carol Ferdinand al Romaniei.

"Este, de asemenea, un moment de implinire si datorita faptului ca fiul nostru s-a nascut in Romania, asa cum ne-am dorit. Nasterea fiului nostru este un motiv in plus sa reafirm datoria mea de onoare fata de stramosii nostri si fata de generatile care vor veni, pentru ca acesta sa cunoasca mai bine si sa inteleaga istoria poporului roman, pe care il iubim atat de mult", declara Printul Paul.

Paul-Phillippe Hohenzollern, in varsta de 61 de ani, s-a nascut la Paris. Este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, cunoscut drept Mircea Grigore Carol Hohenzollern, fiul nelegitim al printului Carol al Romaniei.

Printul Paul si Printesa Lia s-au cunoscut la Londra, la o gala UNICEF, printesa fiind o militanta pentru drepturilor copiilor.