Actorul american Dennis Hopper se afla pe patul de moarte, dupa ce cancerul la prostata descoperit anul trecut s-a extins la oase, informeaza aceshowbiz.com, citand ziarul Britain's News of the World. Artistul a jucat in aproximativ 200 de filme in cei peste 50 de ani de cariera, fiind nominalizat de doua ori la Oscar, pentru Easy Rider (1970) si Hoosiers (1987).

Actorul a dezvaluit presei ca se lupta cu aceasta boala dupa ce a fost internat in spital in octombrie 2009, din cauza unor simptome de raceala acuta.

Conform publicatiei britanice citate de aceshowbiz.com, actorul a urmat un tratament la Universitatea Southern California, dar cancerul la prostata se pare ca s-a extins la oase. Medicii l-au informat pe celebrul actor, care se lupta cu boala din 2002, ca acest cancer este incurabil si ca foarte probabil Hopper isi traieste ultimele zile.

Dennis Hopper s-a nascut in 1936 (in Statele Unite) si a debutat ca actor in 1955, in rolul unui tanar epileptic, in cadrul serialului Medic.

A jucat in aproape 200 de filme (conform imdb.com), printre care The Night We Called It a Day (in rolul lui Frank Sinatra), True Romance (scris de Quentin Tarantino), Blue Velvet (1986 - film nominalizat la Oscar, in regia lui David Lynch), Easy Rider (1970 - film cu doua nominalizari la Oscar - una pentru Dennis Hopper, actor si regizor al peliculei) si Hoosiers (1987 - film cu doua nominalizari la Oscar - una pentru Dennis Hopper, actor).

In ultimii ani a jucat in serialul Crash (versiunea TV a celebrului film cu acelasi nume, castigator al Oscarului in 2004) si in curand va putea fi vazut pe marile ecrane, ca actor in peliculele The Last Film Festival, Alpha and Omega si Forever.

Mai multe despre Dennis Hopper gasiti aici.