Un scandal s-a iscat in Brazilia, cu o saptamana inaintea inceperii celebrului Carnaval de la Rio, dupa ce o fetita de numai sapte ani a fost desemnata "regina" unei scoli de samba de top, care va defila in cadrul paradei, relateaza BBC News. Aparatorii drepturilor copiilor sustin ca este nepotrivit pentru o minora sa ia parte la un astfel de eveniment, la care participa, de regula, tinere dansatoare costumate provocator.

Julia Lira a fost aleasa regina Scolii Viradouro, una dintre primele 12 scoli de samba care se lupta in fiecare an pentru titlul de Campioana a Carnavalului. Rolul de regina, cea care conduce ansamblul de dansatori pe Sambodromul din Rio de Janeiro, ii revine de obicei unei tinere seducatoare, imbracata extrem de sumar, pentru a atrage toate privirile, noteaza cei de la BBC.

Desi este evident ca Julia va reprezenta o imagine total diferita in cadrul paradei, vestea participarii ei i-a ingrijorat pe activistii din grupurile pentru drepturile minorilor. Consiliul pentru apararea copiilor si adolescentilor din statul Rio de Janeiro sustine ca acest lucru nu face decat "sa incurajeze folosirea imaginii copiilor ca si obiecte sexuale in societatea braziliana".

Un judecator se va ocupa acum de cazul Juliei, el urmand sa dea in urmatoarele zile o sentinta cu privire la participarea copilei la carnavalul de saptamana viitoare. Carnavalul de la Rio se va desfasura in acest an intre 13 si 16 februarie.