Conrad Murray, doctorul lui Michael Jackson a primit un singur cap de acuzare in cazul mortii artistului - ucidere din culpa. In plangerea penala se mentioneaza ca Murray l-a ucis pe Michael Joseph Jackson fara insa vreo intentie criminala", scrie CNN.

Murray s-a predat la un tribunal din Los Angeles in jurul orei 1.00 p.m (11.00 ora Romaniei).

Membri ai familiei Jackson au sosit la tribunal cu cateva ore inainte de anuntarea acuzatiilor formulate impotriva doctorului. Intrebat ce parere are despre acuzatia adusa lui Conrad Murray, Jermaine Jackson a spus ca "nu este suficient". Daca va fi gasit vinovat, Murray ar putea primi maxim 5 ani de inchisoare.

Doctorul lui Michael Jackson a venit din Houston, Texas, in Los Angeles la sfarsitul lunii ianuarie, asteptand formularea acuzatiilor impotriva sa.

Medicul legist al districtului Los Angeles a stabilit, in august 2009, ca moartea lui Michael Jackson este un caz de omucidere, fiind cauzata de o intoxicatie cu anestezice. Raportul alcatuit de medicul legist precizeaza ca anestezicul Propofol si sedativul Lorazepam au fost principalele medicamente a caror administrare a dus la moartea regelui muzicii pop.

Murray a recunoscut ca el i-a administrat medicamentele artistului, pentru a-l ajuta sa doarma, intrucat acesta avea insomnii de cateva saptamani.