Cantaretul canadian Leonard Cohen si-a amanat cu sase luni turneul european, dupa ce s-a lovit la spate, informeaza nme.com. Anul trecut, artistul a trebuit sa-si amane un concert, dupa ce lesinase pe scena.

Dupa 15 ani de absenta, Leonard Cohen a pornit din nou intr-un turneu in 2008, sustinand 191 de concerte pana anul acesta, dintre care doua in Romania.

Turneul din Europa va porni pe 15 septembrie 2010, in Caen (Franta), conform datelor oferite de purtatorul de cuvant al artistului.

In urma sfatului medicilor, Cohen va urma in aceasta perioada un regim de recuperare fizica, dupa ce s-a ranit in regiunea lombara in timp ce facea exercitii fizice.

Cantaretul a avut probleme de sanatate si in septembrie anul trecut, el lesinand pe scena, in urma unei indigestii, in timp ce sustinea un concert la Valencia.

Incidentul s-a produs la o jumatate de ora de la intrarea cantaretului in scena, in timp ce interpreta "Bird on the wire". In acel moment, Cohen s-a prabusit la pamant si a fost condus in spatele scenei, unde a primit ingrijiri medicale.

Cei 6.000 de spectatori au asteptat timp de o ora, dar chitaristul a anuntat, in aplauzele publicului, ca Leonard Cohen nu va relua concertul, care va fi amanat.

Cohen a devenit cunoscut marelui public in anii '60, cu primul sau album, "Songs Of Leonard Cohen", care a inclus una dintre cele mai celebre melodii ale sale, "Suzanne". A parasit scena la inceputul anilor '90, pentru a se retrage intr-o manastire buddhista din California, unde a devenit calugar sub numele Jikan - tacere. Artistul a fost nevoit sa revina pe scena dupa ce a fost escrocat de fostul sau manager.

Pe 31 ianuarie 2010, Leonard Cohen a primit Premiul pentru intreaga activitate in cadrul Grammy Awards.