Desi in trecut a catalogat rockul ca fiind opera diavolului, Vaticanul a publicat duminica, in L’Osservatore Romano, o lista cu albume agreate de papalitate, apartinand unor artisti si trupe ca Oasis, Santana, Beatles, Michael Jackson, Paul Simon, U2, Pink Floyd si Fleetwood Mac, informeaza timesonline.co.uk. Anul trecut, Vaticanul le-a oferit credinciosilor sfaturi si in materie de filme, gasind o serie de calitati in pelicule ca Harry Potter si Lord of the Rings.

Ziarul a explicat ca aceasta lista a fost intocmita dupa ce, anul acesta, s-a preconizat un sezon de cantece mediocre la festivalurile de muzica din Europa. Vaticanul a simtit nevoia de a interveni prin stabilirea unor repere muzicale.

Cele 10 albume propuse de Vatican

Michael Jackson - Thriller

Pink Floyd - The Dark Side of the Moon

Beatles - Revolver

Oasis - What's the Story (Morning Glory)

U2 - Achtung Baby

Carlos Santana - Supernatural

Fleetwood Mac - Rumours

David Crosby - If I could Only Remember My Name

Donald Fagen - The Nightfly

Paul Simon - Graceland

Ziarul a explicat ca Bob Dylan, care a cantat pentru Papa Ioan Paul al II-lea in 1997, nu a fost inclus in acest top atat din cauza faptului ca "poezia sa vizionara" a devenit "mesianica" dupa ce a fost convertit la crestinism, dar si deoarece artistul a creat "cantece din trei note", care "au pus la incercare urechile si rabdarea ascultatorilor".

Luna trecuta, L’Osservatore Romano a criticat filmul Avatar, numindu-l “pilda sentimentala si superficiala, anti-imperialista si anti-militarista”, care promoveaza panteismul. Pe de alta parte, publicatia l-a "iertat" de curand pe John Lennon pentru celebra afirmatie ca Beatlesii sunt "mai faimosi decat Iisus".