Malcolm McLaren, fostul manager al trupei Sex Pistols, considerat "parintele punkului", a murit de cancer, la varsta de 64 de ani. McLaren a decedat intr-un spital elvetian, a declarat prietena sa, Young Kim, citata de The Telegraph.

McLaren a devenit cunoscut in 1971 cand a deschis un magazin de moda pe Kings Road, in Chelsea, cu partenera sa, designerul Vivienne Westwood. Cu o sete de publicitate nepotolita, care l-a urmarit toata viata, a redenumit magazinul simplu - Sex.

In 1975, a remarcat un tanar punkist, cu numele de John Lydon, care pierdea vremea prin fata magazinului. McLaren a semnat un contract cu el si l-a pus solist vocal la trupa de punk pe care o manageriza - asa s-a nascut Sex Pistols.

God Save The Queen, lansata la jubileul de argint al reginei, in 1977, a devenit una dintre cele mai celebre pagini ale istoriei muzicale.

McLaren a ramas in industria muzicii si dupa destramarea Sex Pistols, mentinandu-se gustul pentru publicitate. In 1999, s-a oferit sa candideze pentru functia de primar al Londrei.

Are un baiat cu Westwood, Joe Corre, fondatorul liniei de lenjerie Agent Provocateur.

Ziaristul Jon Savage spune: "Fara Malcolm McLaren nu ar fi existat niciun punk britanic. Este unul dintre acei rari oameni care au un impact urias asupra vietii culturale si sociale a unei natiuni".