Ministerul Culturii din China i-a interzis lui Bob Dylan sa cante in Shanghai si Beijing, artistul renuntand astfel la toate concertele programate luna aceasta in Taiwan, Coreea de Sud si Hong Kong, informeaza guardian.co.uk.

Desi au fost anuntate oficial in luna ianuarie a acestui an, concertele lui Bob Dylan in China au fost interzise de Ministerul Culturii din China, din cauza faptului ca artistul este recunoscut pentru ideile sale de libertate si independenta, aflate in conflict cu filosofia comunista adoptata de regimul politic din aceasta tara. Dylan este celebru pentru mesajele revolutionare exprimate in versurile muzicii sale, piese-manifest ca The Times They Are A-Changin sau Blowin’ in the Wind fiind interpretate de artist in cadrul demonstratiilor pentru pace.

Bob Dylan nu este primul artist caruia ii este interzisa aparitia pe scenele din China. Restrictiile au inceput dupa ce artista Bjork a interpretat, in urma cu doi ani, cantecul Declare Independence in timpul unui concert sustinut la Shanghai, piesa fiind urmata de sloganuri pro-Tibet.

Pe lista artistilor care au primit interdictia de a canta in China se mai afla si Celine Dion (din considerente ideologice) sau trupa Oasis (Noel Gallagher a participat, in urma cu 12 ani, la un concert care sustinea independenta Tibetului)

Dylan va continua turneul Never Ending Tour cu numeroase alte spectacole in jurul lumii. In aceasta vara, artistul va ajunge pentru prima data in Romania. Organizat de Emagic, concertul Bob Dylan de la Bucuresti va avea loc pe stadionul Iolanda Balas Soter si se va desfasura in cadrul unui nou concept de festival, Emagic Classics.

Biletele pentru concertul Bob Dylan de pe 2 iunie pot fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 350, 250, 130 RON.