Confruntat in aceasta perioada cu mai multe scandaluri sexuale, Vaticanul i-a iertat pe celebrii The Beatles, la patru decenii de la despartirea trupei, informeaza Daily Mail, citand publicatia L'Osservatore Romano. In urma cu doi ani, Biserica romano-catolica l-a iertat pentru prima oara pe John Lennon pentru remarca "Beatles sunt mai populari decat Iisus".

"Este adevarat ca au consumat droguri, ca s-au dedat la excese ca urmare a succesului de care au avut parte, ca s-au declarat sunt mai mari decat Iisus si ca au lansat mesaje misterioare, poate chiar satanice. Poate ca nu au fost cel mai bun exemplu pentru tineri, dar nu au fost nici cei mai rai", spune publicatia Vaticanului, care ii numeste pe Beatlesi "o bijuterie pretioasa" si ii iarta pentru excesele care au presupus "droguri si blasfemie".

"Au fost cea mai celebra si mai aclamata trupa din lume", mai spune L'Osservatore Romano, admitand ca "frumoasele lor cantece au schimbat muzica si continua sa ofere placere ascultatorilor."

Decizia de a ierta formatia Beatles a fost luata intr-o perioada in care Vaticanul se confrunta cu mai multe scandaluri sexuale. Exista voci care spun ca aceasta a doua "iertare" este de fapt o incercare de a abate atentia presei de la problemele care au lovit Biserica romano-catolica in ultimele saptamani.

In luna februarie, Vaticanul a publicat o lista cu albume agreate de papalitate, printre acestea aflandu-se si discul Revolver, lansat de Beatles in 1966.