Fiul actorului Michael Douglas a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru comercializare de metamfetamine si posesie de heroina, informeaza BBC News.

Cameron Douglas, in varsta de 31 de ani, a pledat vinovat la acuzatiile care i s-au adus in ianuarie, dupa ce a fost areastat anul trecut in New York.

"Doresc sa cer iertare familiei si celor dragi pentru ca i-am supus acestui cosmar de care sunt responsabil," a declarat marti Douglas, in fata judecatorului.

Tatal sau s-a aflat alaturi de el la tribunal, in momentul pronuntarii sentintei. Michael, tatal sau, marele actor Kirk Douglas, si mama vitrega a tanarului, Catherine Zeta-Jones, i-au cerut indulgenta judecatorului.

"Fiul meu vitreg este o persoana grijulie, atenta, vrednica," potrivit scrisorii trimise judecatorului de Catherine Zeta-Jones, casatorita cu Michael de 10 ani.

Cameron Douglas, acuzat de procurori ca a fost intermediarul intr-o contrabanda de proportii cu metamfetamine pe relatia California - New York, a afirmat in fata judecatorului ca e decis sa renunte definitiv la droguri.

"Daca voi avea norocul sa mai primesc o sansa, nu voi irosi aceasta oportunitate", a afirmat el.

Judecatorul a precizat ca Douglas consuma droguri de la varsta de 13 ani si ca probabil singura sansa sa scape de dependenta este aceasta condamnare.

Cameron Douglas a aparut in cateva filme alaturi de tatal sau, inclusiv in "It Runs in the Family".