O organizatie nonguvernamentala americana isi propusese sa stranga 12,5 milioane de dolari pentru a salva celebrul semn "Hollywood" inainte ca acesta sa fie demolat de o firma de constructii ce planuia sa ridice un cartier de locuinte de lux in zona respectiva. Organizatia a anuntat, luni, ca a primit de la fondatorul Playboy suma de 900,000 de care mai avea nevoie pentru a cumpara terenul, scrie CNN.

"Astazi avem parte de sfarsitul hollywoodian la care speram, iar de acum incolo dealul Cahuenga Peak va fi protejat" a declarat Will Rogers, presedintele ONG-ului care a organizat strangerea de fonduri.

Organizatia trebuia sa stranga 12,5 milioane de dolari pentru a cumpara terenul accidentat de 55 de hectare ce inconjoara semnul, teren detinut de un consortiu din Chicago ce a primit dreptul de a construi patru vile de lux.

Mai multe celebritati, printre care regizorul Steven Spielberg si actorul Tom Hanks, au contribuit la strangerea de fonduri.

Hugh Hefner, care a contribuit cu suma care mai era necesara pentru cumpararea terenului, a numit semnul "Turnul Eiffel al Hollywood-ului", adaugand ca imaginea Hollywood-ului l-a influentat foarte mult in viata si in cariera.