Dupa ce Romania a ocupat prima pozitie intr-un top realizat de curand de Asociatia OGAE Rest of the World, care cuprinde fanii Eurovision din tarile care nu participa la concurs, Ovidiu Cernauteanu (Ovi) a declarat, in cadrul unei conferinte, ca este gata sa parieze ca tandemul Paula Seling si Ovi va castiga locul intai la Eurovision 2010, informeaza Mediafax.

Declaratia optimista a artistului vine in conditiile in care Elena Gheorghe, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2009, a reusit sa se claseze pe locul al 19-lea in concurs.

Cei mai bine clasati reprezentanti ai Romaniei la Eurovision sunt: Luminita Anghel si Sistem (locul 3 in 2005), Mihai Traistariu (locul 4 in 2006), Monica Anghel si Marcel Pavel (locul 9 in 2002), Nicola (locul 10 in 2003) si Locomondo (locul 13 in 2007).

Paula Seling si Ovi au castigat finala selecţiei naţionale Eurovision cu piesa Playing With Fire. Cei doi artisti vor concura in cea de-a doua semifinala a competitiei Eurovision 2010, care va avea loc pe data de 27 mai, la Oslo.

Piesa Playing With Fire a intrat la inceputul acestui an in atentia mass-media din Norvegia, tara castigatoare a editiei precedente si gazda a editiei din 2010. Mai multe radiouri au preluat-o spre difuzare, iar lumea muzicala si ascultatorii s-au aratat interesati de ceea ce ei numesc ei "duetul romano-norvegian". Casa de discuri Da Works, care are contract cu Ovi, mizeaza pe succesul acestui single, dupa ce producatorul piesei, Simen Eriksud, a fost revelatia top-urilor scandinave in 2009.

In aceasta primavara, Paula Seling si Ovi au sustinut un turneu european pentru promovarea piesei Playing With Fire. Cei doi vor concerta saptamana aceasta si in Capitala, la Sala Radio, impreuna cu band-ul lor si cu artisti precum Dan Teodorescu, Ducu Bertzi si Mihai Nenita, Directia 5, K1 & Felicia Filip, Cornelia si Lupu Rednic, Mircea Rusu Band, Nicola.

La inceputul lunii aprilie, Paula Seling si Ovi au lansat videoclipul piesei Playing With Fire, materialul video fiind realizat cu ajutorul tehnologiei "motion capture", dupa exemplul filmului Avatar.

Eurovision 2010 va fi cea de-a 55-a editie a celebrului concurs muzical si va avea loc in Norvegia, la Oslo, pe Telenor Arena

  • 25 mai - semifinala I
  • 27 mai - semifinala II
  • 29 mai - finala