"Exista zvonuri ca mai multe tari trimit in mod deliberat piese care nu au nici o sansa de a iesi castigatoare", spun cei de la The Guardian, intr-un comentariu publicat saptamana aceasta. Romania este enumerata printre tarile care "ar trebui sa isi plece capetele de rusine", alaturi de Rusia si Finlanda.

Jonathan Moles de la The Guardian crede ca Danemarca este cea care poarta vina pentru calitatea scazuta din acesta an a Eurovisionului. "In 2000, Danemarca a organizat festivalul anual intr-un stadion cu 39.000 de spectatori. De atunci, s-a incercat sa se organizeze un festival mai mare si mai bun in fiecare an. Cu trei spectacole a cate trei ore desfasurate pe parcursul unei saptamani, cu 39 de participanti si un numar foarte mare de jurnalisti veniti din toata lumea, festivalul este un cosmar logistic."

"Si este surprinzator de scump totul. NRK, principalul post norvegian care transmite concursul, cheltuieste 23 de milioane de lire sterline pentru a difuza spectacolul."

Criza financiara care a cuprins Europa nu le mai permite unor state sa participe la aceasta competitie, crede jurnalistul britanic, care precizeaza ca Muntenegru, Andora si Ungaria s-au retras din cauza costurilor, in vreme ce participarea Lituaniei a fost salvata de interventia unei companii private. Tot din motive financiare, Franta participa in acest an cu aceeasi piesa la Eurovision si la Cupa Mondiala.

"Rusia, Romania si Finlanda ar trebui sa-si plece capetele de rusine", spune jurnalistul de la The Telegraph, care este si mai dur cu participarea Greciei. "Mai multi internauti greci care au postat pe site-urile Eurovision-ului i-au rugat pe cei care vor vota in cadrul competitiei sa nu ii pedepseasca pe cantaretii din tara lor pentru situatia financiara dificila (desi, dupa ce am ascultat piesa, cred ca nu acesta va fi motivul pentru care nu vor castiga)".

In ciuda sanselor mici pe care le ofera jurnalistii britanici, Ovi (reprezentantul Romaniei, alaturi de Paula Seling, la editia din acest an a Eurovision-ului) a declarat, luna aceasta: "Sunt gata sa pariez ca vom castiga concursul Eurovision".

Declaratia optimista a artistului vine in conditiile in care piesa Playing With Fire (ce va reprezenta Romania anul accesta) a ocupat prima pozitie intr-un top realizat de Asociatia OGAE Rest of the World, care cuprinde fanii Eurovision din tarile care nu participa la concurs. In urma acestei clasari, Paula Seling si Ovi vor primi un trofeu din partea organizatiei OGAE Rest of the World in cadrul conferintei de presa ce va avea loc pe 22 mai, la Oslo.

De asemenea, cei doi ocupa locul 9 intr-un clasament realizat de Google. Clasamentul este provizoriu (modificarile pot avea loc zilnic) si este realizat pe baza cautarilor inregistrate de motorul de cautare al Google. Vezi aici clasamentul.

Paula Seling si Ovi vor concura in cea de-a doua semifinala a competitiei Eurovision 2010, pe data de 27 mai, la Oslo.