Considerat unul dintre pionierii muzicii electronice, synth pop, experimental si new age, Jean Michel Jarre va aduce pe 3 iunie, la Sala Polivalenta din Capitala, o productie care include lasere spectaculoase. La sosirea in Romania, artistul a declarat ca incearca sa arate ca muzica electronica nu inseamna doar "oameni în faţa unui laptop". Evenimentul va incepe la ora 20:00, informeaza organizatorii.

Artistul a sosit la Bucuresti miercuri, 2 iunie, la ora 19:00, cu o cursa de Atena, declarand presei ca va aborda un mix de melodii mai vechi cu altele mai noi pentru concertul din Romania si ca va incerca sa vina cu "ceva live si plin de energie".

"Vreau să împărtăşesc cu publicul o experienţă live. Vor fi sisteme video şi lasere, în cadrul unei experienţe pline de energie şi ambiţioase. Acest proiect este mai provocator decât cele de până în prezent", a spus muzicianul, citat de Mediafax.

Jean Michel Jarre a mai sustinut un concert sold out in Capitala, in urma cu doi ani. Biletele de 100 RON pentru spectacolul de astazi au fost epuizate, a anuntat Fundatia Phoenix. Se gasesc in continuare in vanzare tichete de 200, 300, 500 si 700 lei, online la www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si in magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, Muzica si la Sala Palatului.

Designul acestui spectacol "all-in-one" adaptat pentru interior a fost conceput chiar de marele maestru al muzicii electronice, care si-a dorit foarte mult sa aduca mai aproape de public toate elementele utilizate in marile sale performante open-air sustinute la Paris, Houston, Beijing, Moscova si Piramidele din Egipt.

Intreaga productie audio-video si de efecte speciale este realizata de o echipa multi-nationala, care va beneficia in Romania de suportul local al celor de la Stage Expert.

Artistul, care a vandut aproximativ 80 de milioane de albume, a ocupat primele locuri in top cu Oxygene, Equinoxe, Les Chants Magnetiques, The Concerts in China, Rendez-Vous si Revolutions.

Jean Michel Jarre a mai concertat in Romania pe 10 noiembrie 2008, tot la Sala Polivalenta din Bucuresti. Vezi aici o cronica si o fotogalerie de la acest eveniment.